Jahodový dort se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenpiškot: vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150 až 200 stupňů cca 50 min.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
piškot: vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150 až 200 stupňů cca 50 min.…
Všechny suroviny na těsto dáme dohromady a vyšleháme, vzniklou světlou hmotu vylijeme na plech, trošku si v míse necháme cca 0,5 dcl a do těsta přidáme kakao. Mezitím…
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
Z mléka odlijeme 0,1 litru a do tohoto množství vmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.Mouku prosijeme na vál, do středu uděláme důlek, do něj…
Zásoba marmelád a džemů se hodí vždycky. A ty červené mají obzvlášť děti rády. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod na malinový džem, kdy maliny rozvaříme s cukrem a…
Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně. Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem…
Vajíčko s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a ostatní suroviny. Připravíme si klasický hluboký plech,vyložený pečícím papírem. Nalijeme utřené těsto a…
Vajíčko s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a ostatní suroviny. Připravíme si klasický hluboký plech,vyložený pečícím papírem. Nalijeme utřené těsto a…
Všechny ingredience připravíme den předem, aby měly pokojovou teplotu (mléko ne). Připravíme kvásek z droždí,1/2 lžičky cukru, hladké mouky a vlažného mléka. V…
Pro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. …
Jarní cupcaky jsou svěží, krásně barevné a dokonale sladké. Zelené těsto vytvoříme díky listům baby špenátu. Jeho chuť doplní malinová marmeláda a krém z mascarpone a…
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumble, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Do vlažného mléka přidáme cukr a promícháme. Nadrobíme kvasnice a necháme nabobtnat.Poté přidáme žloutky, máslo nebo olej, špetku soli, rum, kůru z citronu a mícháme tak…
panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. 2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a…
Vše smícháme dohromady. Můžeme dát na vymazaný plech (olej a mouka) nebo na plech s pečícím papírem. Pečeme 15-20 minut na 190°C.
Moučníky z mrkve jsou v poslední době čím dál víc oblíbené a není se čemu divit, neboť jsou krásně vláčné. Mrkvové řezy, potřené povidly, s čokoládovou polevou a kokosem…
Nepečený, piškotový dort je osvěžující dezert, který obzvlášť v létě ocení celá rodina. Zakysaná smetana a čerstvé ovoce zaručují, že chutná skvěle. Díky jednoduché…
Začněte přípravou těsta. Žloutek vyšlehejte s cukrem a rozpuštěným máslem do jemné pěny a postupně vmíchejte i všechnu mouku. Vypracujte vláčné těsto, které nechte…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli…
Chutný moučník, který zvládnete připravit, i pokud jste úplní začátečníci. Vláčný makovec, provoněný jablky, je příjemně sladký a ze stolu zmizí rychlostí blesku a vám…
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Jak na perfektní kynutý závin: Recept na univerzální těsto, tipy na sladké i slané náplně a triky na správné zabalení