Jednoduché kynuté koláče
Recept ještě nebyl hodnocenUdelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Udelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame…
Listové těsto, jablka a skořice jsou osvědčená a oblíbená klasika, která skvěle chutná. Zkuste z nich tentokrát místo štrúdlu připravit krásné jablečné růže. S tímto…
Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Dort s jahodami, nebo jiným sezónním ovocem, vyskládaným na pudingovém základu, schovaný pod vrstvou želatiny. To je výsledkem, pokud se budete držet našeho receptu.…
Koupit kvalitní čokoládovou polevu není v dnešní době snadné. Proto vám ukážeme, jak si ji můžete připravit doma. Vaše dorty a zákusky získají lesklou čokoládovou vrstvu…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
Trubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým…
Pokud máte rádi kávu a vaječný likér, je pro vás tento recept správnou volbou. Kávu najdete v těchto řezech natřenou na těstě ve směsi s vaječným likérem a navíc i v…
Čalamáda bez zavařování je rychlá a jednoduchá varianta klasické zeleninové směsi, která nevyžaduje dlouhý proces konzervování. Tato svěží a křupavá pochoutka kombinuje…
Malé sladké koláčky zvládnete připravit bez zdlouhavého tvarování, a to velice jednoduše, na jednom plechu. Koláčky plníme vaší oblíbenou náplní a sypeme křupavou…
Sezóna hlávkového salátu je důvod vyzkoušet občas něco jiného. Zkuste tuto kombinaci s křupavými kousky slaniny a sladkokyselou zálivkou zhotovenou z karamelového…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, cukr, kakao a smícháme. Přidáme olej a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané…
Během horkých letních dnů oceníme osvěžení v podobě zmrzliny. Ochutnejte tuto domácí zmrzlinu ze smetany, mléka a žloutkového krému s příchutí vanilky. Díky pravidelnému…
Netradiční bochánky, které nás svojí exotickou chutí přenesou na východ k rýžovým polím. Z rýžového těsta tvoříme placičky, které naplníme skvělou kombinací svěžího…
Domácí meruňková marmeláda z pekárny je snadný způsob, jak si uchovat chuť léta bez zbytečné námahy. Stačí pár surovin, zapnout program a za chvíli máte hotovo. Skvělá…
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme do pěny. Přidáme mléko a olej a opět pořádně promícháme. Přisypeme po troškách mouku a kypřící prášek. Ručním šlehačem si…
Všechny ingredience na těsto smícháme. Těsto dáme na plech.Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou.Buchtu pečeme na 190 °C, cca 30 minut nebo do zlatova.
Těsto: Nejdříve uděláme těsto, které vypracujeme smícháním všech surovin. Poté ho dáme na 30-40 min do lednice.Náplň: Pudink připravíme podle návodu, jen místo 500 ml…
Korpus: Bílky vyšlehejte se špetkou soli a 1 lžící ledové vody do polotuha. Pak přidejte polovinu cukru a vyšlehejte tuhý sníh (špičky musí zůstat stát).Žloutky a…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…