

Pomerančový likér ze slivovice
Suroviny
- 1,5 l slivovice
- 3 pomeranče
- 4 citrony
- 350 ml vody
- 0,5 kg cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
- 15 hřebíčků
- 250 ml rumu
Postup přípravy receptu
Pomeranče a citrony oloupeme a nakrájíme na kostičky, u citronů oloupeme i bílou část kůry, aby likér nebyl hořký.
Vodu svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem, několik minut necháme projít varem.
Slivovici nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, přidáme nakrájené citrony a pomeranče, hřebíčky a nakonec i vychladlý cukerný roztok.
Necháme louhovat minimálně 14 dnů. Po uplynutí této doby likér zcedíme a nalijeme do něj 1/4 l rumu, promícháme a nalijeme do láhví.
Poznámka od kuchařky
Výborné pro ty, kteří nemají rádi palčivou chuť slivovice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomerančový likér ze slivovice
-
Vodka bude dobrá, už mám na to chuť
-
Ivulinko dávám kulatý bodíček za príma nápad a opravdu nádherně nafocené "panáčky"
+10
-
no jiiiistěěě
napřed nás nakrmí, teď nás aj "ožere"... teda, přátelé... řeknu vám.. jenom takový borec, jako je Ivulinka, umí nafotit něco tak suprovně, jako je absolutně nefotogenický panák
to mi nénde na pochopa
a ty máš boda -
to bych mohla
a fotky jsou nádherné
-
dělám takto limončelo :D to je prozměnu z citronu
-
+1 dobrý nápad, ale nebudu kazit slivovicu
udělám to z vodky...
-
Já tedy slivovici ani omylem, poznám ji i dobře zakamuflovanou, ale Ty máš bod za hezkou fotku a nápad
-
jujda! Tohle asi zkusím
(Zatím jsem se slivkou zkoušela jen likéry - meruňkový a ostružinový.)
-
Hm, to by mě zaujalo (já čistý tvrdý alkohol nemusím, leč mám kamaráda z valmézu, který mě slivkou furt otravuje a zásobuje
)
, zkusím a nabídnu i tomu kamarádovi, doufám, že kamarádství neskončí