Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Mrkvové řezy jsou oblíbeným a šťavnatým moučníkem. Zvlášť, pokud je doplníme lahodným krémem z mascarpone a šlehačky. Toto spojení je vskutku dokonalé. Tak neváhejte a…
Lehoučké štafetky z nadýchaného bílkového sněhu s mletými ořechy jsou promazané máslovým krémem. Pokud máte rádi změny, můžete mleté ořechy nahradit strouhaným kokosem.…
Skvělá volba pro ty, kteří hledají jednoduchý, chutný a zároveň lehčí moučník. Díky jogurtu je krásně vláčná, skořice ji dodá hřejivou chuť a absence vajec ji činí…
Základní těsto na tento koláč je zjemněno a zvláčněno bílým jogurtem. Pomocí kelímku pak odměříme také další potřebné suroviny na těsto. Nahoru bohatě nasypeme oblíbené…
Základní těsto na tento koláč je zjemněno a zvláčněno bílým jogurtem. Pomocí kelímku pak odměříme také další potřebné suroviny na těsto. Nahoru bohatě nasypeme oblíbené…
Kynutý závin s jablky, rozinkami a skořicí připravíte s pomocí domácí pekárny téměř bez práce. Nechte vypracovat a vykynout těsto, rozválejte a naplňte strouhanými…
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Jednou z variant k pečení bezlepkových sladkých dobrot je použití rýžové mouky. Ta zajistí lehkou a nadýchanou strukturu pečiva. Těsto muffinů voní po másle, najdeme v…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Vánočku nakrájíme na plátky a dále na poloviny nebo čtvrtiny. Použijeme-li nakrájený toustový chléb, překrojíme ho na čtvrtky. Do velké mísy vlijeme smetanu, mléko,…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přilijeme mléko a olej. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně zašleháme do…
Kdo by nemiloval karamel. A spojení s burisony je výborné. Tuto levnou a rychlou nepečenou pochoutku podle našeho receptu snadno zvládnete. Skvěle se hodí na Vánoce k…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus…
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus…
Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…
Klasika která nikdy nezklame. Sladká vůně pečených jablek vykouzlí útulnou atmosféru domova. Jablečný koláč je ideální na rodinné odpoledne nebo šálku čaje. Rychlý koláč…
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…