Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Recept ještě nebyl hodnocenDrobenkové koláče jsou velkým hitem, protože jejich přípravu zvládne skutečně každý. Máme pro vás recept na koláč se smetanovým pudinkem a švestkami. Servírovat jej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobenkové koláče jsou velkým hitem, protože jejich přípravu zvládne skutečně každý. Máme pro vás recept na koláč se smetanovým pudinkem a švestkami. Servírovat jej…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Sklízíte bohatou úrodu jablíček a přemýšlíte, jak je zužitkovat? Můžete si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních hraběnčiných řezů si jistě oblíbíte. Kombinace křehkého máslového těsta s jablíčky a sladkým…
Karamelizované vlašské orechy: Do hrnca dáme cukor, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme k varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme…
Karamelizované vlašské orechy: Do hrnca dáme cukor, 40 ml vody a štipku soli. Privedieme k varu a miešame, kým sa nevytvorí karamel. Pridáme vlašské orechy a podlejeme…
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládovou polevou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně na Vánoce,…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Nejprve si nastrouháme kůru z celého citrónu a pak z něj vymačkáme šťávu. V míse smícháme moučkový cukr, máslo, žloutky, kúru a šťávu z citrónu. Dobře propracujeme a…
Kdoulový kompot, ať už čerstvý nebo jako zavařenina, je lahodný způsob, jak si vychutnat podzimní sklizeň tohoto aromatického ovoce. Jemná sladkost a unikátní chuť…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
K posezení u kávy neodmyslitelně patří příjemně sladký moučník, který pohladí všechny naše smysly. Přesně takový je nadýchaný perník, s mřížkou z tvarohové náplně, který…
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný vodou bude chutnat jak za studena, tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a…
Elegantní dezert jako z luxusní italské kavárny, to je lahodná panna cotta. Smetana, želatina a trocha cukru stačí k tomu, aby jste doma vykouzlily dokonalý a osvěžující…
Zavařené papriky, plněné zelím, jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně paprik alespoň pár…
Vepřová pečeně na hamburský způsob patří k tradiční české kuchyni. Libová vepřová kotleta špikovaná uzenou slaninou, sladkou mrkví a pikantní okurkou chutná s houskovým…
Vepřová kotleta pomalu pečená s kořenovou zeleninou a na závěr zjemněná smetanou je poctivé jídlo, které přispívá k domácí pohodě, ať už ve všední den, či v neděli.…
Tak jako k českým Vánocům patří sladká vánočka, k těm italským neodmyslitelně patří panettone. Kynutý sladký chléb plný rozinek a kandovaného ovoce má jemnou vůni a…
Maso, já panenku, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánev dáme olej a do horkého přidáme maso. Smažíme do zbělení masa.Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka,…
Croquembouche – impozantní věž je postavená z desítek malých choux, naplněných karamelovým krémem a zabalená v záplavě zlatých karamelových vlasů. Připravte si tento…