Marmeláda z broskví
Recept ještě nebyl hodnocenS parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit…
Víkendy patří mezi nejčastější příležitost k pečení moučníků a zákusků. Mezi oblíbené patří rozmanité řezy na plechu. Upečete těsto, lité, piškotové či třené, potřete…
K létu neodmyslitelně patří sklizeň čerstvého ovoce, ze kterého nejčastěji připravujeme sladké moučníky, které svojí lahodnou chutí zpříjemní den. Tvarožník s meruňkami…
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek,…
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek,…
Moučkový cukr utřeme s celými vejci. Pak přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto. Ještě nepečeme.…
Listové těsto vyválet na velký plech a zvednout okraje, těsto rozpícháme vidličkou. Do mixéru dáme mléko, tvarohy, 4 žloutky, puding, mletý cukr, vanil. cukr a olej.…
Všechny přísady smícháme a dáme do vymazaného hrníčku.Hrníček dáme do mikrovlnky na 2 minuty.Vyklopíme a podáváme.
Smícháme všechny suroviny, nalijeme do olejem nebo máslem vymazaného a polohr. moukou vysypaného plechu a pečeme asi třičtvrtě hodiny při 150°C v předehřáté troubě. Po…
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pomalu přidáváme máslo. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rybízu, který přidáme již na připravené těsto a pocukrujeme. …
Pomeranče a citron dobře umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Vymačkáme šťávu.Vezmeme jednu prázdnou polovinu a změříme její objem v odměrce, tak zjistíme kolik…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Formu o průměru 24-26 cm vymažeme a vysypeme.Máslo s cukrem vyšleháme do nadýchané pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a po částech…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.Přidáme tvaroh, pudink a rum.Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do dortové formy, posypeme ovocem a pečeme…
Těsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Moučník nemusíte chystat pouze pro návštěvu nebo při sváteční příležitosti. Upečte si lahodné řezy jen tak pro sebe a rodinu. Pláty těsta s pudinkovým krémem se po…
Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto…
Sníte o šťavnaté vepřové panence? Připravte ji s hořčicí ve slaninovém kabátku. Budete překvapeni, jak chutná to je kombinace. Křupavou, vypečenou slaninu a lahodné…
Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minutek mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypř. práškem. Jemně…