Sypaná tvarohová buchta (koláč)
Recept ještě nebyl hodnocenTvarohová sypaná buchta je velice snadná na přípravu a tak ji zvládnou upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Buchta je krásně vláčná a zpříjemní posezení s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvarohová sypaná buchta je velice snadná na přípravu a tak ji zvládnou upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Buchta je krásně vláčná a zpříjemní posezení s…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Makovec, připravený z veskrze zdravých surovin, jako je mák, ovesné vločky, semínka, ořechy a ovoce, je velmi jednoduchý na přípravu. Po upečení jej můžete potřít medem…
Urodilo se vám hodně malin? Uchovejte je na zimu v podobě lahodného a voňavého likéru. Lze ho pít samostatně nebo přidávat do čaje či svařeného vína. Krásně voní a…
Vaječná sladká omeleta, která sklízí úspěch napříč generacemi. Lehká jako obláček a na jazyku se jen rozplyne. Ozdobit ji můžete čerstvým ovocem či šlehačkou, ale…
Kompot z míchaného drobného ovoce vás osloví příjemným vyvážením chutí. Sladký nálev s kyselkavým ovocem doplní pečené maso i sváteční koláče. Zavařenina, která vám i…
Jemné a nadýchané těsto připravené s instantním droždím, bohatá vrstva šťavnatých švestek a křupavá drobenka navrch. Tento jednoduchý recept zvládnete bez kynutí a…
Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé…
Lahodné řezy, které vypadají jako z cukrárny, ale zvládnete je připravit i doma. Piškot, tvarohový krém, ostružiny a želé – čtyři vrstvy, které drží pohromadě bez námahy…
Listové těsto vyválíme na 3mm silný plát, který pokrájíme na 2cm široké pruhy. Banány překrojíme napůl a každou půlku ovineme těstem, jako by to byla kovová trubička na…
Ananas scedíme a šťávu uchováme na přípravu krému. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a boky formy vytřeme olejem a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto: Celá vejce,…
Ananas scedíme a šťávu uchováme na přípravu krému. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a boky formy vytřeme olejem a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto: Celá vejce,…
Všechny suché suroviny na těsto smícháme přidáme studené nakrájené máslo, žloutek, rum a smísíme do bochánku. Pokud je problém smísit, přidejte kapku rumu. Vodu už ne…
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Ako prvé pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme všetky suroviny a dôkladne premiešame.Čokoládové cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme schladiť…
Ako prvé pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme všetky suroviny a dôkladne premiešame.Čokoládové cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme schladiť…
Meloun vypeckujeme, pokrájíme na kostky a dáme zmrazit, hodinka by měla, vzhledem k obsahu vody v melounu, stačit.Zmrazený meloun rozmixujeme, spolu s cukrem, ciderem a…
Najprv pripravím korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny, múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm, vysteliem…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté…
Ve sladké kuchyni existuje nespočet různých příchutí těst a polev. Jednou z nich je velmi oblíbená kávová. Jen ze dvou surovin si pak můžeme připravit kávovou polevu. Z…
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba…
Z přebytků letního ovoce můžeme připravit výborný pečený čaj. Ten nás během chladného počasí zahřeje a potěší příjemnou ovocnou chutí. Díky skořici, hřebíčku a rumu…