Croquembouche - Krokánbuš
Recept ještě nebyl hodnocenKrokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Vůně skořice, hřebíčku a sladkého ovoce linoucí se z trouby - to je domácí pečený čaj, který zahřeje na těle i na duši. Snadno jej připravíte do zásoby. V chladných…
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch…
Vláčné a šťavnaté řezy připravíte ze strouhaných jablek, kokosu a celozrnné mouky. Díky přidaným otrubám mají řezy navíc spoustu vlákniny. Vychutnejte si je s kávou nebo…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme jogurt, vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na…
Tato omáčka je plná čerstvých rajčat a šťavnatých paprik, které dohromady tvoří bohatou a aromatickou chuť. Ideální pro těstoviny, maso nebo jako základ pro další pokrmy…
Sladká harmonie ovoce a čokolády. Připravte si neodolatelnou švestkovou nutellu, která spojuje plnou chuť zralých švestek s čokoládovým aroma. Tato sametová pomazánka je…
Moučník, který vždy potěší, je snad všemi oblíbená bábovka. Krásně vláčnou a nadýchanou bábovku, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Vyzkoušejte…
Křupavá kořenová zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu je skvělým způsobem, jak si uchovat chuť podzimu na delší dobu. Kombinace mrkve, petržele a celeru v…
Jemný hruškový koláč s pudinkovým krémem je ideální volbou, pokud si chcete dopřát něco elegantního a sladkého. Křehké máslové těsto tvoří dokonalý základ pro hladký…
Jemný hruškový koláč s pudinkovým krémem je ideální volbou, pokud si chcete dopřát něco elegantního a sladkého. Křehké máslové těsto tvoří dokonalý základ pro hladký…
Jemný hruškový koláč s pudinkovým krémem je ideální volbou, pokud si chcete dopřát něco elegantního a sladkého. Křehké máslové těsto tvoří dokonalý základ pro hladký…
Nad tímto cukrovím zajásají ti, kdo drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je tento rozpis na větší množství, stačí si ho vyzkoušet třeba jen z poloviny. Pokud…
Vše promíchat v těsto. Nalít na plech. Pečeme při 200 °C 20min.
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně…
Krásně křehkou a vláčnou vánočku si můžete vychutnat i ve zdravější a lehce odlehčené variantě z celozrnné mouky. Na řezu sice není klasicky bílá, ale chuť je bez…
Vafle jsou typickou belgickou pochoutkou, kterou si můžeme vychutnat na spoustu různých způsobů. Například s ovocem a šlehačkou, s různými sirupy, se zakysanou smetanou…
Podzimní úrodu oblíbených dýní můžete zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou dělat boule za ušima. Příprava…
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, vajce, maslo a smotanu. Všetko som zmiesila i s vykysnutým kváskom a vypracovala nelepivé polotuhé cesto. Rozvaľkala…
Vajíčko s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a ostatní suroviny. Připravíme si klasický hluboký plech,vyložený pečícím papírem. Nalijeme utřené těsto a…
Vajíčko s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a ostatní suroviny. Připravíme si klasický hluboký plech,vyložený pečícím papírem. Nalijeme utřené těsto a…
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte…