Mille feuille

zizala Kuchařka: zizala

Moučníky , Řezy 1 názor

Suroviny

listové těsto
cukr krystal
Krém:
1 dávka krému crema pasticcera - viz poznámka
1 smetana ke šlehání
maliny (nebo jiné ovoce) jako bonus
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na tři stejné části a rozválíme na obdélníky. Nezapomeneme propíchat vidličkou, jinak se v troubě vytvoří velký polštář

  2. Vrchní placku můžeme posypat cukrem, který hezky zkaramelizuje. Každou placku zvlášť upečeme na plechu vyloženém papírem nebo fólií na pečení v troubě vyhřáté na 220-240°C.

  3. Zchladlý krém crema pasticcera lehce smícháme s ušlehanou šlehačkou, polovinou potřeme jednu placku, položíme druhou, natřeme zbývajícím krémem, položíme třetí placku, necháme 4-6 hodin rozležet v chladnu a pak nakrájíme na obdélníčky.

Poznámka

1) Pokud se bojíte, že se vám moučník při krájení bude bortit, můžete si vrchní vrstvu upéct předem rozkrájenou a po naplnění a rozležení dokrojit. Na hlavní fotce je KAŽDÁ z vrstev předem nakrájená. Výsledný moučník je ale dost vysoký a hůře se konzumuje. Zase je ale efektnější. Tak si vyberte :D

2) Jako bonus můžete mezi vrstvy dát nějaké čerstvé ovoce, osvědčily se maliny, plátky jahod a pod.

Crema pasticcera zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...

Listové těsto je nejlepší domácí: https://www.toprecepty.cz/recept/46804-listove-tes...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mille feuille

TIP dne na email

Tématické fráze: mille feuille mille-feuille recept mille feuille millefeuille křehke řezy mille-feuille z listkoveko testa mille feuille recept mille-feuille recept mille foile mille feuilles recept řezy mille-feuilles muille feuile mille fouile sveskove pecky v polštář řezy mille-feuille jablečné mille-feuille millefeuile mille-feuille tarte tatin mille feuile muille fuille millefeuille recepty