Ořechový skoroštrúdl bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Mezi recepty koluje mnoho verzí na těsto k pečení velikonočního beránka. Tato verze přináší základ ze špaldové mouky, která je bohatější na vlákninu, a z tvarohu, který…
Nadýchaný piškot s jemnou vůní vanilky, na něm smetanová vrstva tvarohového krému, a nakonec čerstvé jahody ve sladkém želé. Tento chuťově vyvážený, ale přitom…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
Jablka přepůlíme, oloupeme, vybereme jaderník a nakrájíme na malinké kostičky.V míse smícháme tvaroh s rumem a vejci, přidáme pudinkový prášek, cukry, mouku smíchanou s…
V robotu smícháme změklé máslo, cukr, mouku, sůl a kakao. Pak přidáme vejce, vše zpracujeme v těsto, které vyválíme na velikost formy. Tu vymažeme máslem a vysypeme…
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme postupně cukr, pak žloutky jeden po druhém a na závěr postupně mouku. Plech (34x27 cm) vyložíme pečícím papírem …
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme žloutky s tvarohem,…
Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo, žloutky a šleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a ještě necháme chvíli šlehat. Pomalu zašleháváme mouku…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej…
Všechno mléko jsem ohřál s cukrem, vsypal jsem droždí a nechal vzejít kvásek. Vykynutý kvásek jsem přelil do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem (1/3 necháme na…
Nadýchaný kakaový korpus, jemný tvarohový krém, sladký kompotovaný ananas, maliny a pudinková vrstva na povrchu, to je sázka na jistotu, kterou potěšíte nejednu návštěvu…
Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z…
Nejprve si připravte jablka. Ta zbavte slupky a nakrájejte je na drobné kousky.Na rozpálenou pánev dejte lžíci másla, nechte ho rozpustit a poté přidejte připravená…
V teplém mléce rozmícháme droždí, mouku a cukr. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.K mouce přidáme cukr, sůl, vejce a rozpuštěné vlažné máslo, k…
V teplém mléce rozmícháme droždí, mouku a cukr. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.K mouce přidáme cukr, sůl, vejce a rozpuštěné vlažné máslo, k…
V teplém mléce rozmícháme droždí, mouku a cukr. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.K mouce přidáme cukr, sůl, vejce a rozpuštěné vlažné máslo, k…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Bílky se špetkou soli šleháme a když vidíme, že začínají houstnout, přidáváme po lžících cukr. Šleháme dál, až je sníh pevný a tuhý. Naplníme cukrářský sáček a na plech…
Změklý tuk utřeme se dvěma třetinami moučkového cukru a citronovým cukrem, přidáme žloutky.Do směsi přidáme mouku, sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý moučkový cukr…
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme. Vajce vidličkou rozšľaháme.Hermelín obalíme vo vajíčku…
Vyšleháme bílky s cukrem.Až jsou hodně husté, poté přidáme lžičku octu. Stříkáme na plech, zdobíme podle libosti.Sušíme na 90 st. C.