Brusinkové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut…
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi…
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední. …
Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme…
Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6…
Rozinky zalijeme rumem a necháme je chvíli nasáknout.Oddělíme žloutky a bílky. Metličkou smícháme žloutky s mlékem, hladkou moukou a špetkou soli.Bílky vyšleháme do…
Očištěná křidélka rozdělíme v kloubu a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme olej, kečup (pokud není domácí, může být kvalitní koupený), špetku soli a pepře. Vše…
Sladké palačinky jsou oblíbené nejen u děti ale i u dospělých. Normální mléko zkuste vyměnit za kokosové, palačinky budou mít tak úplně jinou chuť. Podáváme je s…
Upečenou a oloupanou řepu rozmixujeme na pyré.Formu na bábovku vymažeme dobře máslem.Mouku a sodu společně prosijeme do mísy, přidáme sůl, promícháme a dáme stranou…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme…
Ze všech surovin, kromě kakaa, v robotu nebo míse připravíme vláčné těsto.To pak rozdělíme na 2 díly, 1 necháme světlý, druhý obarvíme kakaem. Odložíme, ale ne do…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Pampeliškový med připravujeme ze žlutě rozkvetlých kvítků v prvních jarních dnech. Jeho příprava je nenáročná. Kvítky povaříme s citronem, necháme vyluhovat a další den…
Grilováním získává grep jedinečnou karamelizovanou krustu, která zvýrazňuje jeho přirozenou šťavnatost a citrusovou svěžest. Tento originální dezert či příloha je…
Kynutý třešňový koláč je tradiční pochoutka, která přináší do vaší kuchyně vůni domácího pečení. Tento koláč spojuje vláčné a nadýchané kynuté těsto s bohatou vrstvou…
Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Sladký chlebíček vonící karamelem se šťavnatými kousky ovoce bude jistě vítanou snídaní nebo svačinou. Na přípravě není nic složitého a zvládneme ji během chvilky.…
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování.…
Zejména v létě je mnohdy úroda rajčat opravdu bohatá. Jejich zužitkování je různorodé. Pojďte si s námi připravit skvělý pokrm z masitých rajčat a oliv. Zeleninová směs…
Nadýchané měkké těsto a sladké šťavnaté ovoce - bublanina chutná skvěle a připravíte ji opravdu snadno a rychle. Pokud nemáte rádi příliš sladké moučníky, stačí použít…
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i…