Fit Hrušťáček

Hanule Kuchařka: Hanule

Doba přípravy: 60min. i s pečením 12 porcí Moučníky , Bábovky, Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

Suroviny

5 velkých hrušek
1,5 hrnku celozrnné mouky
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru -( záleží jak jsou sladké hrušky)
2 lžičky skořice
3 lžičky kakaa
1/2 hrnku 100% jablečného džusu
1 kypřící prášek do pečiva
Hera
mouka na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu.

  2. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat.

  3. Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny, postupně přidat mouku, kakao, jablečný džus a kypřící prášek.

  4. Nalít do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do dortové formy.

  5. Péct na 150 - 200°c asi 40-45min.

Poznámka

Voňavý šťavnatý Hrušťáček je nejlepší k bílé kávě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fit Hrušťáček

  • kovarovah kovarovah

    máme hodně hrušek, které už dlouho nevydrží, tak jsem hledala recepty a rozhodla se z nich vyzkoušet jako první fit hrušťáček... pekla jsem ho v bábovkové formě asi hodinu a výsledek je spíš kaše ve tvaru bábovky... dodávám ale, že jsem tohoto nedostatku docílila určitě svojí "šikovností"...:-8 už jsme ho ale ještě teplý ochutnali a na chuť to nemá vliv... uvidíme jaký bude zítra až vychladne a rozleží se... :-) ještě přidávám poznatek z dnešního focení... zjistila jsem, že jsem ho udělala málo sladký, trošičku pocukrovaný je totiž úplně boží! :-p

    Odpovědět

  • Hanule Hanule(autorka receptu)

    Ahoj Mirčo, ta sladkost záleží na hruškách - jsem kopyto, že jsem to do receptu nepoznamenala:-8 Já nafasovala od taťky tvrdší hrušky, protože mám ráda, když chroupou, takže asi nebyly tak sladké..Jinak za fotečku děkuju - máme stejnou formu na bábovku a navíc se Ti Hrušťáček moc povedl!!:-K;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hanule:-)tak jsem vyzkoušela-bohužel jsem pekla ještě před odpovědí,tudíž jsem pekla na 175°C horkovzduch- a můžu říct,že to nebylo špatné.Ale i když jsem dala jen polovinu doporučené dávky cukru,tak to bylo hóódně sladké:-(.Možná to bylo těmi hruškami-jsou sladké jako cukr-nevím.Každopádně Hrušťáček jsme snědli a pro mě je to pro příště připomínka,že mám ještě méně osladit;-).Moučník je to dobrý,krásně vlhký:-pa tudíž mu posílám boďku a jestli nevadí,přidávám i fotku po upečení(kdyžtak smáznu):-).

    Odpovědět

  • Hanule Hanule(autorka receptu)

    Mirčo, tuk se tam nedává - Hrušťáček nebude suchý díky množství ovoce a džusu. Aby buchta hezky ,,vyběhla" peču ji prvních 20min. jen na 150, potom ji dám dopéct na 200 - je to vyzkoušené ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hanule:-)hrušťáček vypadá super:-p,jen mám dotaz-do těsta nepřijde žádný tuk?A mohla by jsi upřesnit na kolik °C se peče? 150°C -200°C mi přijde jako velký rozdíl:-O;-).Předem díky za odpověď:-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Iljusa Iljusa

    vypadá krásně šťavnatě :yes:

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc

    To vypadá hodně lákavě :yes:. Rychlé, snadné a "mokré" a také zdravé, to já ráda... :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: fit moučníky fit recepty fit recepty moucniky fit moučník fit pečivo recept fit kuchařka fit recepty kucharka fit sladké recepty fit bábovka sladké fit recepty fit recepty sladké moučník s hruškami fit sladkosti recepty fit recept kokosový fit moučník fit bábovky recepty fit recept z hrušek jak vyslehat cukr s vejci do peny fit recepty z hrusky fit sladkost recept

Zapomněl/a jsem heslo