Třený beránek
Recept ještě nebyl hodnocenI když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Třešňová povidla v sobě nesou chuť léta a sladkost třešní. Připravují se pomalým vařením třešní s cukrem, čímž se dosáhne husté konzistence a bohaté chuti. Domácí…
Mouku promíchejte s kypřicím práškem a oběma druhy cukru (moučkový s vanilkovým), přidejte rozklepnuté celé vejce, na kostky nakrájené tuhé máslo a vše rychle zpracujte…
Objevte kouzlo tradičního rýžového nákypu v kombinaci s čerstvými jahodami! Tento klasický dezert spojuje krémovou jemnost vařené rýže s osvěžujícími a sladkými jahodami…
Připravte kakaová kolečka s vaječným koňakem, vůní pomeranče a příchutí bílé čokolády. Cukroví je jednoduché, krásně ozdobí vánoční stůl a chutná dokonale. Udělejte jich…
Tvaroh je skvělou a oblíbenou surovinou. Zasytí, osvěží a dodá pokrmům dostatek bílkovin. V tomto případě je součástí lahodné náplně, která doplňuje křehké máslové těsto…
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením dobrá zmrzlina. Připravit si ji můžeme i v klidu domova a budeme tak mít jistotu, z jakých surovin je vyrobena. Výborně…
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Ovocné košíčky se smetanovým krémem provoněným kávou a rumem ozdobíme drobným letním ovocem. Košíčky jistě potěší jako sladké pohoštění na letních oslavách. Kombinace…
Letní, nepečená a svěží roláda jen z pár surovin, co zvládne připravit i úplný začátečník. Vychutnejte si tuto jahodovou roládu se šlehačkovým krémem, kde těsto suplují…
Tento koláč přináší spoustu lahodných chutí. Připravíme ho z vláčného tvarohového těsta, potřeme tvarohovou náplní, přidáme čerstvé meruňky a červený rybíz a vše…
Plněné ořechy jsou klasikou na vánočním stole. Z tohoto množství surovin jich budete mít opravdu hodně. Určitě si je ale můžete upéct třeba jen ze třetinového množství a…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi…
Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi…
Panna cotta je klasický italský dezert, který se připravuje ze smetany svařené se želatinou a mlékem. Jemná chuť panna cotty je v tomto receptu v zajímavém kontrastu se…
Koláč jehož přípravu si zjednodušíme vytvořením základní drobenky již při prvním kroku přípravy. S meruňkami bude osvěžující a velmi chutný. K létu, odpolední kávě a…
Muffiny jsou skvělá volba pro odpolední svačinu. Příprava je velmi jednoduchá, ozdobit je můžete čistě podle své fantazie a surovin, které máte doma. Šikovné…
Kynuté koláče jsou oblíbenou klasikou, kterou máme rádi už od dětství - měkké těsto, dobrá sladká náplň a křupavá drobenka. V létě navíc můžeme jako náplň použít čerstvé…
Ochutnejte tyto výborné řezy z medového těsta. Dva pláty těsta spojené jemným krémem můžete ještě potřít čokoládovou polevou nebo karamelem. Pak ještě den počkejte, ať…
Jaké by to byly Vánoce bez ořechových měsíčků? Klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. Náš recept je s krémem z vlašských ořechů, ale…
Tento meruňkový koláč je krásný na pohled a skvěle chutná. Tvoří ho křehké těsto, jemná tvarohová náplň a želatina s meruňkami na povrchu. Po vychlazení ještě kousky…