Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem…
Zapneme troubu na 170-180°C, pekáček vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Mandarinkový kompot scedíme a šťávu v hrnečku doplníme do 150 ml. Mandarinky…
Ve 2 dl mléka necháme nabobtnat želatinu, pak za stálého míchání zahřejeme maximálně na 50°C a necháme želatinu rozpustit.Jogurt prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout…
Mouku, cukr, strouhanou pom.kůru, šťávu z pomeranče, 4 žloutky, van.cukr, pr.do pečiva a olej ušleháme v míse. Zbylé 4 bílky ušleháme v tuhý sníh, který postupně…
Teplé a slunečné dny si doslova žádají lehké a ovocné zákusky. A kombinace nadýchaného piškotu, jemného tvarohu s ricottou a sladkých broskví je tím pravým, co potěší…
Napadlo by vás, že si můžete k pivu dát třeba buchty? Jemné, voňavé, dokonalé, s neobvyklou náplní. Kdo má rád škvarkové placky, měl by zkusit i tuhle podobnou dobrotu.
Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Vyzkoušejte vláčný tvarohový koláč s jablky a rozinkami. Nádherně voní po vanilce a citronu. Je upečený raz dva, stihnete jej tedy upéct kdykoliv potřebujete rychlé…
Sladké kapsičky z kynutého těsta, plněné náplní z jablek a brusinek, jsou tím pravým pohlazením pro naše chutě. Krásně vláčná chuťovka, vonící po skořici, potěší nejen…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Špagetová dýně je malý zázrak mezi dýněmi. Díky tepelné úpravě získá "špagetovou" strukturu a proto se nejčastěji připravuje ve slané verzi. Tento recept je sladký a…
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto.…
Pařížské tyčinky patří mezi cukroví předávané z generace na generaci. Možná i vy máte někde v šuplíku na kousku papírku recept psaný babičkou či její maminkou. Chuťová…
Pařížské tyčinky patří mezi cukroví předávané z generace na generaci. Možná i vy máte někde v šuplíku na kousku papírku recept psaný babičkou či její maminkou. Chuťová…
Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete…
Šátečky z listového těsta jsou plněné sladkým tvarohem vonícím po vanilce a čerstvými jahodami. Po upečení jsou skvělou sladkou snídaní nebo svačinou, která nám doplní…
Velice snadný moučník na přípravu je tento babiččin lehký moučník. Základ má v piškotovém korpusu ze světlého a kakaového těsta. Na ten pak naneseme lahodnou vrstvu…
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si…
Hledáte moučník, který je nenáročný na přípravu, ale zároveň potěší každého? Tyto řezy se zakysanou smetanou a ovocem jsou přesně to pravé! Spojení vláčného těsta, svěží…
Bábovka plná šťavnatých broskví a křupavých ořechů se hodí nejen na sváteční stůl. Stejně dobře doplní odpolední kávu i posezení s přáteli. Vůně skořice a másla přiláká…
Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, rum.…
Tvaroh smícháme s vejci, moukou, vanilkovým cukrem, práškem do pečení, krystalovým cukrem a mlékem. Až bude těsto v kašovité konzistence, tak nabereme na naběračku a…