Veky se sezamem
Recept ještě nebyl hodnocenK vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouky, rozpuštěné máslo, žloutky, špetku soli, trochu citronové kůry a rumu, přidáme kvásek a…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí, přilijeme kvásek, olej a ostatní …
Nejprve si z teplé vody, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek - necháme ho stát alespoň 10 min. Do čisté mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zamícháme a přidáme kvásek…
Do pekárne dáme tekuté a potom sypké ingrediencie, okrem papriky.Zapneme program SPRINT (pekáreň ETA).Papriku nakrájanú na drobné kocky pridáme až po zaznení signálu,…
Nejdříve přípravíme kvásek. Droždí rozdrolíme do mísy a zalijeme troškou vlažného mléka (pozor, nesmí být horké ani studené!). Přidáme trochu cukru, rozmícháme na…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout.Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na dílky - podle velikosti párků,…
V mise zmiešame obe múky a soľ, pridáme olej, rozmrvené droždie, na kúsky potrhané staré cesto a s vodou vymiesime cesto. Môžeme použiť robot, alebo DP. Ja som dala do…
Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
Droždí rozdrobíme do misky a přidáme trochu cukru, vlahé mléko a trošku mouky, vše z už odváženého a odměřeného množství. Rozmícháme a necháme pod utěrkou vzejít kvásek…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut…
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo nebo jiný tuk vhodný na pečení a vejce.Obě…
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Jak prodloužit trvanlivost čerstvých borůvek? Majitel borůvkové farmy varuje před vlhkostí i skladováním na vzduchu
Vatikánský chléb štěstí voní skořicí a mandlemi. Podle tradice byste jej ale vždy měli poslat dál, jen tak přináší štěstí
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent