Koblihy z Moravy
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Léto je ten správný čas pro zahradní a grilovací party. A na takových přese nesmí chybět domácí hamburgery. K tomu taky patří křupavé dozlatova upečené bulky, které…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik). Chleba je lehký, pružný, na řezu se…
Vaše domácí pekárna upeče podle tohoto receptu lehký a pružný chleba, který na řezu ve světlé střídě zdobí tmavě hnědé tečky lněných semínek. Velice chutná třeba s…
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…
Běžným způsobem uděláme kynuté těsto. Nejprve v menší části vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme ho vykynout.Pak do…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Slané tyčky s černými olivami vypadají mezi dalšími dobrotami na stole nápaditě, jsou jednoduché, rychlé, moc dobré. Můžete je upéct ze slaného těsta jako samostatné…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Kynutý třešňový koláč je tradiční pochoutka, která přináší do vaší kuchyně vůni domácího pečení. Tento koláč spojuje vláčné a nadýchané kynuté těsto s bohatou vrstvou…
Vzhledem nijak nápadný moučník z pekárny, který úchvatně a neodolatelně voní smetanou a skořicí, je jednoduše tvarovaný. Těsto na šneky připraví pekárna, my je pak jen…
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Pokud vás od pečení koláčů odrazuje doba kynutí těsta, vyzkoušejte tento recept na fantastické koláčky, plněné tvarohem a meruňkovou marmeládou, které připravíte zcela…
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají…
Na výbornou pizzu nemusíte chodit jen do pizzerie. Křupavou pochoutku si snadno připravíte i doma. Suroviny na ni máme obvykle všichni běžně ve spíži. Zkuste si…
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Pizza je snad všemi oblíbené jídlo. Tuto dobrotu si můžete vychutnat i v dietnější variantě z celozrnné mouky a špenátovou náplní, která příjemně voní po česneku. S…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…