Pšeničné uzly se lnem a otrubami
Recept ještě nebyl hodnocenK vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
Nakrájame cibuľu na hrubšie céčka, dáme na olej a smažíme až do hneda. Necháme vychladnúť.Zemiak uvaríme v šupe, ošúpeme, na jemno nastrúhame alebo pretlačíme, necháme…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme…
Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu – částečky mouky zbobtnají, měknou a také…
Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Vyndáme, propracujeme , rozdělíme na 6 kousků, vyválíme do válečku, který do 3/4 podélně nařízneme a…
Na lívanečky smícháme vlažné mléko s rozdrobeným droždím, přidáme vejce, nastrouhané brambory a sýr a tolik mouky, aby vzniklo těsto požadované konzistence, tzn.…
Vidličkou ve vodě rozmícháme ten drobek droždí, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.Těsto v míse zakryjeme a necháme kynout v teple asi 4 hodiny. Pak ho uložíme…
Z části vlažného mléka, trošky cukru a lžíce mouky + droždí uděláme kvásek. Po vykynutí přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a cukrem. Ve zbytku mléka rozšleháme…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…
Oživíme droždie v troche vlažnej vody s cukrom a trochou múky (odoberieme z celkového množstva). Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak.Do múky vmiešame soľ…
V 50g teplej vody rozmiesame drozdie a vylejeme k 90 g hladkej muky. Vypracujeme hladke cesto, hrudku cesta prikryjeme foliou a nechame kysnut , kym nezdvojnasobi objem.…
Do hrnce dáme trochu oleje, na něj pokrájenou cibuli a ještě rozdrobené droždí-mícháme, dokud se droždí nerozpustí a nezačne nám vonět, přidáme zeleninu a uvařené kroupy…
V mouce promíchané se solí uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, zasypeme cukrem a přilijeme 2 lžíce vlažného mléka, obsah důlku promícháme a necháme vykynout.…
Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zasypeme cukrem a na droždí nalijeme 2-3 lžíce vlažné vody. Droždí promícháme s vodou a cukrem, mísu…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek…
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout. Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole…
Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého…
Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout…
Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na…