Medvědí preclíky
Recept ještě nebyl hodnocenPreclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření.…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Voňavý kynutý koláč plný šťavnatých jablek a posypaný křupavou makovou drobenkou je skvělým tipem na víkendové pečení. Díky tomu, že neobsahuje vejce, se hodí i pro ty,…
Slané bulky plněné sýrovou nádivkou jsou díky důkladně vypracovanému kynutému těstu nadýchané jako obláček. Jsou ideální jako chutná svačina či pohoštění na oslavu.…
V domácí pekárně program těsto. Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se…
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (z připraveného množství) a necháme vykynout kvásek.Mouku se solí, vejce, kvásek smícháme dohromady,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým droždie nezavonia.Pridáme nahrubo nastrúhané tofu, 3 lyžice vody, ochutíme sójovou omáčkou…
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout.…
Zo surovín odoberieme 100 ml mlieka, 1 PL cukru a 100 g múky. Toto mlieko mierne ohrejeme, vmiešame do neho rozdrobené droždie a cukor, múku. Vymiešame kašičku a necháme…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si snad nikdo nedovede ani představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu a rumu. Jsou symbolem…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Všechny suroviny připravíme a odvážíme předem, a necháme je na kuchyňské lince, aby měly před zpracováním pokojovou teplotu.Příprava kvásku: Do menší misky nebo sklenice…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme na ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame…
Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a sádlo.Těsto…
Suroviny dáme do pekárny umíchat a po vykynutí těsto vyndáme a umotáme rohlíky, které necháme v teple vykynout.Pečeme v předehřáté troubě jak jsme zvyklí.
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do veľkej misy preosejeme obidve múky so sštipkou soli, pridáme kocky zmäknutého masla, celé vajíčko a vykysnutý…