Mazanec z domácí pekárny

cathleen Kuchařka:

Sladká jídla 3 názory

59

Suroviny

180 ml (g) vody
100 g cukru
60 g rozpuštěného másla (Hery)
špetka soli
60 g rozinek
1 vejce
1 žloutek
500 g hladké mouky
16-18 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (máslo zcela změklé) a zapneme Základní program nebo program určený k pečení sladkého kynutého bochníku.

  2. Před třetím kynutím navlhčenýma rukama vyndáme háky a uhladíme povrch těsta. Můžeme potřít zbylým bílkem a třeba i posypat mandlovými lupínky, které do povrchu dlaní lehce zatlačíme.

  3. Necháme proběhnout třetí kynutí a pečení, ale pečeme pouze 40 minut. Pak už je mazanec hotový a dalším pečením by se jen vysoušel a pak připaloval.
    Asi po 10 min od vypnutí pekárny a větrání otevřením víka pečky mazanec opatrně vyklopíme.

Poznámka

Mazanec je pórovitý, lehounký a málo sladký. Je vhodný opravdu jen pro ty největší pekárničky – do menších musíte množství surovin úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 množství surovin).

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mazanec z domácí pekárny

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo