Báč s vinnou klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenBáč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu…
Lahodné mléčné houstičky z kynutého těsta jsou měkké, pěkně nadýchané a mají příjemnou chuť. Na přípravě není nic těžkého. Vychutnat si je můžeme třeba ke snídani a…
Vánočka ze špaldové mouky patří mezi luxusnější verze vánoček. Díky oblíbené špaldové mouce má lehce oříškovou chuť, která je ještě podpořena přidanými ořechy. Špaldová…
Oblíbený segedín v lehčí a zdravější verzi, která zapadá do pravidel dělené stravy! Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany doplněná celozrnnými knedlíky z…
Vyzkoušejte letní obměnu oblíbených skořicových šneků. Jahodové šneky z nadýchaného těsta s vanilkovým krémem a čerstvými jahodami jsou sladkou odměnou pro každou…
Jednoduchý ovocný koláč z kynutého těsta se šťavnatými sladkými nektarinkami není vůbec suchý a perfektně se hodí ke chvílím pohody se šálkem kávy. Koláč s křupavou…
Křupavé tyčinky z plundrového těsta jsou plné másla, pudinku a čokolády. Příprava je poněkud pracnější, ale výsledek stojí za to. Tyčinky upečte do zlatova, potřete…
Tradiční koláčky s krouceným okrajem jsou nejen pastvou pro oči, ale i pro chuťové buňky. Křehké těsto, lahodná náplň a pečlivě tvarovaný okraj dělají z každého kousku…
Vynikající koláč s netradičním postupem přípravy. Díky předpečeným plátům máte jistotu, že vícevrstvá struktura bude rovnoměrně propečená. Dvě odlišné vrstvy náplní…
Připravíme hladké těsto a necháme kynout na teplém místě na dvojnásobnou velikost. 100 g másla a 1 sáček cibulové polévky smícháme dohromady a natřeme na tĕsto, které…
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Ve 250 ml vlazne vody rozmichame drozdi, cukr a nechame chvilku odstat. Mouku prosijeme, pridame sul, oliv. olej, kvasek a zbytek vlazne vody. Zadelame tuzsi testo,…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. Potom na pomoučeném válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program,velikost 2 (1000g),kůrka střední(2).
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10-ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej.…
Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme…
Troubu předehřejeme na 190°C. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!). Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do misky dáme…
Z droždí, cukru, lžíce mouky a vlažné vody zaděláme kvásek a necháme ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. Mouku promícháme se solí, vlijeme rozpuštěné sádlo,…
Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem, solí a pepřem nebo použijeme domácí lečo třeba i s…