Rýžové pikeletky

Suroviny 20ks

280 ml vody
14 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
200 g rýžové mouky
25 g celozrnné pšeničné mouky
10 g fruktosy
1 lžička sušeného droždí
1 lžíce oleje
1 bílek
1/4 lžičky bio kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme odpočívat do tepla na 2,5-3 hodiny.

  2. Ve 2 lžících vody rozmícháme kypřící prášek a vmícháme ji do těsta. V čisté míse vyšleháme sníh z bílku a 2 lžic ledové vody. Opatrně zabalíme do těsta.

  3. Mísu s těstem přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě. Necháme si rozehřát pánev na mírném plameni, tvoříme malé placičky.

  4. Pečeme tak dlouho, až je těsto na povrchu suché s velkým množstvím dírek a otočíme. Než dopečeme zbytek placiček, uchováváme hotové pikeletky v teplé troubě.

Komentáře k receptu Rýžové pikeletky

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autor receptu)

    Originální recept je na tom stavěný, aby těsto mělo správnou strukturu. Když si všimnete, jsou to malá množství a sníh má v tomto těstě spíše zjemňující funkci, nikoliv kypřící. Ikdyž uznávám, že to droždí mi tam připadá zbytečné a fungovalo by to i bez něj. Příště vyzkouším a uvidím.

    Odpovědět

  • jaja jaja(neregistrovaná)

    :-O Tak koukám, že je to 3x kypřené - droždí, kypřící prášek a sníh z bílků :-O:-)), je to opravdu potřeba???

    Odpovědět

Tématické fráze: lečové placičky rýzová mouka kuchařka rýžové recepty