 
	
Kadlíkovy fazole
Recept ještě nebyl hodnocenPoslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený. Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub /hřiby a másláky/ a na mírném ohni uvařil. Na pánvi jsem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Poslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený. Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub /hřiby a másláky/ a na mírném ohni uvařil. Na pánvi jsem…
	
			 
	
Cez noc namočíme zvlášť krúpy a zvlášť fazuľu do vody. Na druhý deň uvaríme fazuľu i krúpy domäkka a scedíme. Trocha vody z fazule odložíme. Na kocky narezanú slaninu…
	
			 
	
Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…
	
			 
	
Fazole si namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, pak propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Dáme vychladit. Šunku a okurky nakrájíme, šunku na trochu…
	
			 
	
Fazole namočíme 12 hodin předem do vody.Nakrájenou cibulku osmahneme dohněda, nalijeme fazole i s vodou, kde se fazole namáčely. Přidáme chilli, pepř, bobkový list, sůl…
	
			 
	
Na oleji nebo sádle si orestujeme cibulku do hněda, přidáme rajský protlak, taktéž orestujeme, abychom ho zbavili kyselosti a pak přidáme na kostky nakrájené maso.…
	
			 
	
Fazole uvaříme, cibulku pokrájíme a zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme asi 3 lžičky papriky a zalijeme vodou. Rozmícháme, přidáme protlak, osolíme,…
	
			 
	
Namočenú fazuľu uvaríme s cesnakom. Cibuľku a slaninku orestujeme dozlata na oleji, zaprášime múkou a ešte chvíľku pražíme. Zalejeme malým množstvom vody, rozmiešame a…
	
			 
	
Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme…
	
			 
	
Fazole, rajčata, cibuli a česnek rozmixujte dohladka.Do připravené směsi přimíchejte tvaroh, dochuťte solí a pepřem.Podávejte na pečivu ozdobené bazalkovými lístky.
	
			 
	
V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady.…
	
			 
	
Těstoviny uvaříme, po vychlazení přidáme fazole, zeleninu (brokolici jsem dala blanšírovanou) a vše spojíme tofunézou, dochutíme solí. Necháme chvíli odležet a podáváme.
	
			 
	
Namočenou fazolku, namočené kroupy a rýži vaříme každé zvlášť ve slané vodě. Po uvaření kroupy a rýži propláchneme.V hrnci na másle osmahneme na nudličky nakrájenou…
	
			 
	
	
			 
	
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na jedné lžíci oleje. Posypeme drceným kmínem, 2 špetkami kari a moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. …
	
			 
	
Do jednoho kastrůlku vylijeme čili fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme jen mírně probublat. Přidáme čili a podle chuti sůl a pepř. Do druhého kastrůlku…
	
			 
	
Dýni přepůlíme, vydlabeme semeník (nemusíme ji loupat) a dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na půl hodiny. Lehce vychladlou dýni oloupeme (pokud nepoužijeme hokaido) a…
	
			 
	
Nejprve opečeme maso na pánvi, přidáme koření dle chuti a když je maso hotové, přidáme fazole Mexicana (jsou s kukuřicí), případně osolíme. Necháme zchladnout, aby se s…
	
			 
	
Naše maminka, jak říká vnučka Verunka, koupila dědo, rybu, ale ve veliké plechovce. A hned mě napadlo - tuňák - a to nic jiného nechce, než tento salát.Všechny suroviny…
	
			 
	
Na oleji zprudka orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli s na kostičky pokrájenou paprikou. Až chytnou barvu, přidáme na kostičky nakrájená čerstvá rajčata (bez semínek a…
	
			 
	
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
	
			 
	
Tento zapomenutý skvost studené kuchyně určitě vyzkoušejte. Fazole můžete použít doma uvařené, jednoduší je použít bílé fazole konzervované. Křenové fazole, chcete-li…
	
			 
	
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
	
			 
	
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
	
			 
		
	
			 
		
	
			