Černé oko (fazole) ze Sicílie
Recept ještě nebyl hodnocenFazuľu premyjeme, namočíme a dáme variť do vody aj s pokrájanou cibuľou a bobkovým listom (ja som varila bez namáčania a bola uvarená za cca 70 minút). Vody dáme len…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazuľu premyjeme, namočíme a dáme variť do vody aj s pokrájanou cibuľou a bobkovým listom (ja som varila bez namáčania a bola uvarená za cca 70 minút). Vody dáme len…
Fazuľu namočíme a potom uvaríme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme papriku a chvíľu miešame, vložíme narezané fazuľky a na kocky narezané zemiaky, podlejeme…
Fazuľu deň dopredu umyjeme a namočíme. Dáme variť.Cibule pokrájame nadrobno a dobre dlho smažíme na masti, príp. oleji.Zasypeme mletou paprikou, pridáme mäso pokrájané…
Na sádle orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dunajskou klobásu, zalijeme šálkem vody a chvilku podusíme, poté do hrnce přidáme fazole …
Den předem namočíme fazole do trojnásobného množství vody. Druhý den z nich slijeme vodu, dáme čerstvou a vaříme je pomalým varem. Asi po hodině vaření přidáme na 2-3…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno. Namočíme je přes noc do vody.Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky…
Ve špajzu překáží zbytek fazolí, překládá se z místa na místo. Pak to spadne, rozsype se. Tak co s tím. Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Nabízíme vám syté a výborné jídlo, kde pečené kuřecí maso doplňují luštěniny, mrkev a brambor. Dochuťte čerstvými bazalkovými listy a extra panenským olivovým olejem a…
Brambory dejte vařit ve slupce a zatím si pokrájejte zeleninu. Rajčata na tenké měsíčky, kapie na nudličky, pórek na půlkolečka, cibulky na kolečka. Cuketu nakrájejte na…
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné…
Fazole namočíme do studené vody večer před vařením. Druhý den vodu slijeme a dáme čerstvou, jen tak, aby byly fazole zalité a průběžně doléváme.. Přidáme koření bez soli…
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.K rajčatům přisypeme cuketu pokrájenou…
Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme…
Maso osmažíme.Pak přidáme plechovku fazolí a rajčat, necháme trochu povařit a přidáme všechno koření, kostku bujónu a zase vaříme.Nakonec ochutnáme a dochutíme podle…
Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli, když jí máme téměř osmahnutou, přihodíme česnek na plátky, fazole a chvíli opražíme, zalijeme vývarem…
Srdce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, zvlášť uvaříme předem namočené fazole. Na sádle zpěníme krájenou cibuli, zasypneme paprikou, lehce osmahneme a zalijeme…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Těstoviny uvaříme, po vychlazení přidáme fazole, zeleninu (brokolici jsem dala blanšírovanou) a vše spojíme tofunézou, dochutíme solí. Necháme chvíli odležet a podáváme.
Umixujeme fazole a přidáme všechny ingredience krom čokolády.V původním receptu je půl hrnku cukru, já sladím trochou sirupu nebo třtinovým cukrem.Čokoládu, posekanou na…
Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku…
Na pánvi osmahneme cibuli a slaninu. Po osmahnutí přidáme papriku, fazole a cizrnu i s nálevem a necháme 5 min. podusit.Do podušené směsi přidáme česnek, provensálské…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
10 nejlepších svátečních obědů nejen na Velikonoce: Dáte si pečené jehněčí nebo nadívané kuře?
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Okénko do historie: Cibule se dříve používala jako všestranný lék, afrodisiakum i prevence cholery