

Polévka Krupník
Doba přípravy: 30 minut+vaření luštěnin 4-5 porcí Polévky 6 názorů
Suroviny
- 1 hrst fazolí (já dala bílé drobnější)
- 1 hrst krup
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 4 žampiony
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 dl kysané smetany
- olej
- hladká mouka
- zeleninový bujon
- kopr
- petrželka
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
Kroupy a fazole si předem uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme pokrájené cibule, přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a posekané žampiony, osmažíme, poprášíme moukou a zalijeme vodou.
Pak přidáme smetanu, kroupy, fazole, zeleninový bujon a povaříme.
Polévku dochutíme česnekem na plátky, koprem, petrželkou, majoránkou a dosolíme. Těsně před stažením polévky, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata.
Poznámka
Zdroj receptu mám přepsaný a mírně upravený z Kuchařky Frekvence 1.
Polévka mě lákala už delší čas, tak jsem jí konečně uvařila a nezklamala, má báječnou chuť!
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Polévka Krupník
-
mňam, jsme silně polívková rodina
-
Taky se připojuji, polévek není nikdy dost a tahle navíc vypadá moc chutně a i zdravě.
-
-
Přidávám se k názoru, že polévek není nikdy dost
+
-
Naprosto s tebou souhlasím, někdy už si připadám, jak jejich sběratel
, ale tuhle jsem dělala poprvé a docela jsem z ní byla nadšená(i manžel).
-
Bibi, dobrých polévek není nikdy dost