Polévka Krupník

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut+vaření luštěnin PT0H30M 4-5 porcí Polévky 6 názorů

56

Suroviny

1 hrst fazolí (já dala bílé drobnější)
1 hrst krup
3 rajčata
2 cibule
4 žampiony
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
1 dl kysané smetany
olej
hladká mouka
zeleninový bujon
kopr
petrželka
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy a fazole si předem uvaříme doměkka.

  2. Na oleji osmahneme pokrájené cibule, přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a posekané žampiony, osmažíme, poprášíme moukou a zalijeme vodou.

  3. Pak přidáme smetanu, kroupy, fazole, zeleninový bujon a povaříme.

  4. Polévku dochutíme česnekem na plátky, koprem, petrželkou, majoránkou a dosolíme. Těsně před stažením polévky, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata.

Poznámka

Zdroj receptu mám přepsaný a mírně upravený z Kuchařky Frekvence 1.

Polévka mě lákala už delší čas, tak jsem jí konečně uvařila a nezklamala, má báječnou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka Krupník

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo