Kuře s hlívovou omáčkou a fazolkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibulku,přidáme kuřecí maso,osolíme,poprášíme sladkou červenou paprikou,přidáme papriku na proužky,mražené fazolové lusky,hlívu nakrajenou na kousky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibulku,přidáme kuřecí maso,osolíme,poprášíme sladkou červenou paprikou,přidáme papriku na proužky,mražené fazolové lusky,hlívu nakrajenou na kousky a…
Kotlety omyjeme, odřežeme tučné okraje, naklepeme, osolíme. Odřezky nakrájíme nadrobno. Na plotýnku běžného sporáku umístíme vnitřní část PH, rozehřejeme a odřezané…
Mleté maso důkladně smícháme s vejcem, sýrem, hořčicí, cibulkou, osolíme a opepříme.Rýžový papír navlhčíme, hustě poklademe listy medvědího česneku. Ze směsi mletého…
Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na jemné kostičky.Maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme hořčicí.Do pekáčku dáme orestovat…
Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme…
Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme - nemícháme. Po chvíli, když se maso zatáhne a…
Plát hovězího pupku, pokud je potřeba, dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.Po odležení na potřenou stranu…
Syrového a uzeného lososa nakrájejte na velikosti sousta a zakápněte citrónovou šťávou.Smíchejte suroviny na zálivku.Nakrájejte fenykl a jahody, přidejte rukolu, kousky…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, promícháme s hořčicí, kořením, solí, pepřem a lžící oleje a dáme odležet do lednice (já nechala přes noc). Na pánvi rozpálíme…
Nejprve připravíme marinádu, všechny ingredience dobře promícháme. Maso důkladně obalíme v marinádě a necháme odležet přes noc v ledničce.Maso vyndáme tak hodinu před…
Králičí stehna si naskládáme do pekáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku(chvíli smažíme, aby se paprika rozvoněla)a…
Avokádo podélně rozpulte až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělte obě poloviny.Vyndejte pecku a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Vidličkou ji v misce rozmačkejte…
Smícháme Lučinu s tuňákem a hrubozrnnou hořčicí.Přidáme nakrájené papričky jalapeňo a rajčátka.Vše dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Troubu předehřejte na 200 °C, Párky vložte do zapékací misky a dejte je v troubě opéct do zlatova asi 10 min. Zahřejte mléko tak, abyste v něm udrželi prst. Do něj pak…
Nejprve nakrájíme jablko na malé kousky a zalijeme je šťávou z pomerančů a přidáme fazole. Jemně naklepané plátky potřeme z obou stran hořčicí, zlehka můžeme osolit a…
Brambory nakrájíme na větší kousky. Cibulku, řapíky a rajčata na kousky. Část zelené natě odebereme na posypání.Do misky dáme smetanu, majonézu a zbytek surovin. Vše…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na…
Troubu předehřejeme na 180-200°C, plech nebo širší pekáček vyložíme pečícím papírem. Připravíme zeleninu: šalotku nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na tenké kolečka,…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli, špek a špekáčky na kostičky a vše spolu orestujeme v papiňáku na trošce oleje. Přidáme rozdrobený masox, kečup, majolku, hořčici a…
Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a…
Nejdříve uděláme masové kuličky. Všechny uvedené ingredience smícháme, z hmoty vytvarujeme menší kuličky, které zprudka osmahneme na olivovém nebo klasickém oleji, jak…
Mušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.Fenykel narežeme na tenké rezance, pridáme k zemiakom a premiešame.Všetky…
Krůtí prso, které jsem měla i s kůží, poctivě osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Troubu předehřejeme na 150°C…