Tapas z červené řepy

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Saláty 9 názorů

Suroviny

červená řepa
Zálivka:
bílý vinný ocet
olivový olej
hrubozrnná hořčice
semínka koriandru
nať koriandru
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupejte a uvařte v osolené vodě s trochou vinného octa. Můžete ji také upéci v alobalu v troubě.

  2. Připravte zálivku. Semínka koriandru lehce podrťte v hmoždíři, jen narušte strukturu, aby se rozvinula chuť.

  3. Vlažnou řepu nakrájejte na klínky a smíchejte se zálivkou. Posypte nakrájenou natí z koriandru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tapas z červené řepy

  • Karolina09 Karolina09(autor receptu)

    Loupat či neloupat? Toť otázka. Z hlediska výživového nepatrný rozdíl je, v případě, že chcete uchovat co nejvíce živin, vitamínů apod. je nejlepší řepu neloupat a upéct v troubě v alobalu. To je proces časově náročnější. Osobně nezaznamenávám chuťový rozdíl tak či onak. Loupání před vařením je síla zvyku. Moje ukrajinská babička loupala řepu do všech pokrmů před tepelnou úpravou.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nadia22: :-D:-D:-D Tak to sa mi podarilo. Sorry. :-D

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    tejaja: Dekujim za radu, ale ja stejne nevim, kde bych ji tady v San Franciscu sehnala.........Ja jsem docela spokojena s tim co mam........

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nadia22: Tak ja ti poradím, pestuj alebo kupuj (ak dostaneš v obchode) cviklu odrody Renova, teda tú dlhú, tá nemá zemitú chuť ani vôňu.;-)

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Tejaja, ja to vim, to je jako kdyz nekdo ji pouze oloupane hrusky...........Taky prichazi o vitaminy. U nas repa, cim min zemita chut a vice ochucena pri vareni, tim lepsi. To je jediny zpusob, jak ji ti moji clapi jedi.....::-Q

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Nikdy cer.repu neloupu pred varenim.Vzdyt po uvareni se da krasne loupat a zustavaji v ni vitaminy

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nadia22: No, ale zbavíš sa aj časti vitamínov a minerálov. ;-)

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    yanull, ja zase loupu repu pred varenim, protoze ji tak trochu zbavim te zemite chuti.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Před vařením bych řepu neloupala, jen ji dobře očistila a omyla, loupala bych ji až po uvaření.

    Odpovědět

Tématické fráze: salát z červené řepy salát z řepy salaty z cervene repy jak uchovat červenou řepu zálivka na červenou řepu salát s červene řepy červená řepa salat salát z červené řepy salát z červené řepa salat z cer.repy salatzcervenerepy salátz červené řepy salát červená řepa zálivka na salát z červené řepy čera řepa recepty salat z cervane repy salat z cervenerepy salát z červené řepy recepty z červené repy salat s červeny repy