Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
Recept ještě nebyl hodnocenBůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Letní grilování si žádá svěží a chutné doplňky, které zvýrazní chuť grilovaného masa i zeleniny. Rajčatová salsa je přesně takovým přírůstkem, který přidá vašemu…
Vejce prošleháme s pivem a hořčicí, přimícháme škrob a mouku.Těstíčko osolíme, opepříme, přidáme papriku, utřený česnek, sójovou omáčku a worcester.Žampióny očistíme,…
Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete…
Drůbeží sekaná z mletého krůtího masa je plná zeleniny a skvěle ochucená. Připravte ji rodině k nedělnímu obědu. Můžete k ní podávat třeba bramborovou kaši a pokud by…
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
Rychlý bramborový salát s cizrnou a rukolou může být alternativou ke klasickému bramborovému salátu. Můžete jej servírovat samostatně nebo jako přílohu. Díky rukole je…
Vajíčka jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Pro odlehčení jídelníčku je tak volíme jako pravidelnou potravinu. Připravit z nich můžeme také svačinový salát,…
Snad každý má svůj recept na vajíčkovou pomazánku, která přijde vhod nejen na Velikonoce. Využít ji můžete na chlebíčky, nebo jako rychlou svačinu. Nejlépe bude chutnat…
Pomazánková hnízda, s vajíčkovou pomazánkou, vás na první pohled ohromí svým vzhledem. Jemná vajíčková pomazánka ve vaječných skořápkách, podávaná s opečeným pečivem,…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný k…
Šťavnatá hovězí roštěná na okurkách a hořčici s uzenou slaninou a uvařenou tarhoňou je sytým jídlem, které zahřeje nejen za chladných dní. Příjemná nakyslost okurek se…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený podle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou…
Kuřecí prsíčko nakrájíme na hranolky, dáme do menší mističky a přidáme škrob, worcester, hořčici, kečup, koření, sůl. Vše smícháme a dáme do ledničky chvíli proležet…
Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny…
Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.Postupně v ní po jednom obalíme…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky a spolu s cibulkou a prolisovaným česnekem osmahneme, osolíme a přidáme hořčici. Necháme vychladnout. Nakrájíme si ledový…
Do kastrůlku si rozklepneme vejce přidáme máslo a stále mícháme, osolíme, opepříme. Vejce sundáme z plotny a vmícháme lžičku hořčice. Pořádně rozmícháme. Pomazánka je…
Zaděláme maso a vložíme do lehce vymaštěného pekáče. Přidáme cibuli, slaninu a česnek. Sekanou můžeme ještě posypat kořením na okrasu. Pečeme bez přikrytí 10 min na…
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí. …
Měkký salám oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované okurky a cibule nakrájíme na drobno. V kastrolku smícháme rajčatový protlak ( kečup, olej, ocet, cukr…