Řízky z pýchavky
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž najdete čerstvou pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti i několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 155 kJ / 37 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g | 
| Tuky | 0,20 g | 
| – nasycené | 0,18 g | 
| – nenasycené | 0,02 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,02 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 6,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 3,00 g | 
| – cukry | 1,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Když najdete čerstvou pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti i několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako…
	
			
	
Najít vatovec nebo-li pýchavku je radost. Jemná chuť a opravdu hodně hmoty na kuchyňskou úpravu. Proč ale opakovat stále stejné recepty? Zkuste naši chutnou směs k…
	
			
	
Cibuli nakrájíme na drobno a smažíme ji pomalu na másle asi 4 minuty.Pýchavku očistíme a nakrájíme na mini kostičky a přidáme ji k cibuli. Směs osolíme, opepříme. Dále…
	
			
	
Smažená pýchavka je lahůdka, která potěší milovníky netradičních hub. Jemná chuť této bílé houby vynikne obzvlášť tehdy, když ji obalíte v křupavé strouhance – ať už…
	
			
	
Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm,…
	
			
	
Pýchavky jsou kulaté houby s bělavým vnitřkem. Skvěle se hodí na smažení, do rizot nebo gulášů. Vyzkoušejte z nich připravit tento skvělý guláš zjemněný zakysanou…
	
			
	
Vyzkoušejte netradiční náplň do bagetek – opečenou pýchavku. Houbu stačí pouze oloupat, nakrájet, ochutit oblíbeným kořením a opéct na pánvi. Křupavé bagetky s…
	
			
	
Ingredience na marinádu smícháme v misce, můžeme olíznout metličku a eventuálně doochutit podle svého.Pýchavku nakrájíme na 2 cm široké pláty. Každý plát překrojíme na…
	
			
	
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).Uvařenou pýchavku…
	
			
	
Pokud najdete pýchavku a už vás nebaví ji stále jen smažit jako řízek, můžete si jí připravit třeba na smetaně podle tohoto receptu. Dobře provařené houby pikantně…
	
			
	
Připravíme všechny ingredience a pánev se sádlem. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na dvě poloviny přes, pak podélně na čtvrtiny. Česnek nasekáme na drobno. …
	
			
	
Vydatný a lahodný oběd lze připravit i bez masa. Pýchavka na smetaně je jídlo, které spojuje jemnou chuť této oblíbené jedlé houby s nasládlou červenou kapií a…
	
			
	
Smažené řízky z pýchavky jsou lahodnou sezonní specialitou, která překvapí svou jemnou chutí a křupavým obalem. Jednoduchý recept potěší každého milovníka hub i klasické…
	
			
	
Pýchavka, netradiční houba, která má jemnou, houbovou chuť i vůni, se skvěle přizpůsobí chuti koření i bylinek. Nadýchané a kořeněné pivní těstíčko vytvoří křupavý obal,…
	
			
	
Narazit na pýchavku, to je vskutku štěstí, protože nám zaručí chutný pokrm. Tato bílá kulatá houba je skvělá i jen tak orestovaná na kmíně, podušená s trochou másla.…
	
			
	
Houbaření je českým národním sportem. Když se vám podaří nalézt pýchavku, neváhejte ji vzít s sebou. Připravit z ní můžete třeba skvělou smaženici. Tu servírujte na…