Houbový stroganoff
Recept ještě nebyl hodnocenVegetariánská verze oblíbeného pokrmu Stroganoff vás překvapí svou výraznou chutí. Díky čerstvým lesním houbám je omáčka opravdu lahodná a absenci masa v tomto případě s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu Stroganoff vás překvapí svou výraznou chutí. Díky čerstvým lesním houbám je omáčka opravdu lahodná a absenci masa v tomto případě s…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli najemno, přidáme kmín, sůl,pepř a chvíli dusíme na tuku. Zasypeme moukou, paprikou, zasmahneme, zalijeme studeným vývarem,…
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme houby, šalotku, kmín a orestujeme. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozšleháme,…
Na rozpuštěném másle osmažíme pórek dosklovata, přidáme na plátky pokrájené houby a smažíme do jejich povadnutí. Dále přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek,…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…
Zapečené flíčky, které voní lesem a pozdním létem, kdy se vaří bez stresu s tím, co zrovna najdeme venku. Jemné těstoviny s máslem, dušenými houbami a špetkou kmínu…
Bulgur je vděčnou obilninou pro jeho snadnou přípravu. Výborné bezmasé jídlo připravíte, přidáte-li k něm už jen pár surovin. Se žampiony, lesními houbami a sušenými…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme maso nakrájené na malé kousky a zprudka opečeme. Osolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme…
Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni. Když je slepice měkká, vyjmeme ji,…
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme, premiešame a zakryté dusíme vo vlastnej šťave cca 10 minút. Necháme vychladnúť.Zeler…
Na pánvi necháme rozehřát zavařené domácí vepřové maso. Když maso pustí tuk, přidáme pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět, zamícháme.Vmícháme nakrájené houby,…
Pokrájené houby 10 min.povaříme, scedíme, ochladíme a pomeleme, přidáme k mletému masu. Cibuli nakrájíme (já ji melu s houbami), přidáme vymačkanou housku, vejce, sůl,…
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je…
Brambory uvařit doměkka v osolené vodě. Zároveň na másle a slanině osmažit cibuli, přidat houby, osolit, dusit doměkka podle druhu hub- většinou není třeba podlévat,…
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme roztopit v hlubší pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme a přidáme česnek na plátky. Přidáme na menší kousky…
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na…
Cibuli a jarní cibulku pokrájíme. Orestujeme v hlubší nádobě na oleji. Maso mírně přes folii naklepeme a nařízneme na stranách, aby se nekroutilo. Maso osolíme,…
Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodouUvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Do pekáče dáme minimum oleje, na něm rychle kotlety opečeme z obou stran a vyndáme je stranou.Cibule…
Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka…
Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…