Mražené lesní houby
Recept ještě nebyl hodnocenPokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
S těmito rýžovými karbanátky si přijdou na své i vegetariáni. Snadno do nich spotřebujete zbytek vařené rýže a vytvoříte z ní úplně nové chutné jídlo. Díky čerstvým…
Fazolky na kyselo s houbami připravte třeba jako rychlou večeři. Toto prosté jídlo skvělé chuti zvládnete uvařit během hodinky, a nedá vám skoro žádnou práci. Jako…
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme maso nakrájené na malé kousky a zprudka opečeme. Osolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme…
Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě…
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.Zatím…
Tvrdší, asi 3 dny starý chléb, nakrájíme na malé kostičky, v hrnci zalijeme vývarem, přidáme oloupanou přepůlenou cibuli, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Přivedeme…
Listy zelí vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut. Na másle a kmíně podusíme jemně pokrájené, osolené houby a cibulky. Když jsou měkké, vmícháme je do uvařené rýže…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Na dno pekáčika dáme na kocky nakrájanú slaninu.Na ňu uložíme na tenšie pásiky narezaný stopkový zeler a nakrájané listy cvikly. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou…
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je…
Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka…
Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Zeleninová kapustová polévka, doplněná o čerstvě nasbírané houby a předem uvařenou rýži, úplně svádí k zaboření lžíce do plného talíře. Příprava není náročná časově. Za…
Pro milovníky asijské kuchyně máme tip, jak připravit jeden z oblíbených receptů. Voňavá směs hub, zeleniny a koření, zabalená v tenkém rýžovém papíru a smažená…
Kuřecí prsa nevyžadují příliš dlouhou tepelnou úpravu, takže jsou ideální do rychlých jídel. Obsahují spoustu bílkovin, a tak skvěle zasytí. Ve smetanové omáčce s…
Zapečená rajčata s houbovou náplní a křupavou čepičkou z toustového chleba a bylinek. Snadný bezmasý pokrm, který se hodí jako lehká večeře či studený i teplý předkrm.…