Zapečené houbové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit rýži, než se uvaří na větší pánvi orestujeme cibuli, přidáme papriky, houby a chvilku podusíme, nakonec přidáme rajčata, sůl, pepř a kmín. Dusíme dohromady…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit rýži, než se uvaří na větší pánvi orestujeme cibuli, přidáme papriky, houby a chvilku podusíme, nakonec přidáme rajčata, sůl, pepř a kmín. Dusíme dohromady…
Na dno PH dáme olej a drobně pokrájený, dobře vyuzený špek. Na to dáme namočené sušené houby i s houbovou vodou, ve které byly houby namočené, na ně naklepané kotlety,…
Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni. Když je slepice měkká, vyjmeme ji,…
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku…
Očištěné houby nakrájíme, podusíme doměkka na cibulce, okořeníme pepřem, drceným kmínem, stroužky česneku a osolíme. (Pokud někdo chce použít mražené houby, dala bych je…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli najemno, přidáme kmín, sůl,pepř a chvíli dusíme na tuku. Zasypeme moukou, paprikou, zasmahneme, zalijeme studeným vývarem,…
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova,…
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme roztopit v hlubší pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme a přidáme česnek na plátky. Přidáme na menší kousky…
Cibuli a jarní cibulku pokrájíme. Orestujeme v hlubší nádobě na oleji. Maso mírně přes folii naklepeme a nařízneme na stranách, aby se nekroutilo. Maso osolíme,…
Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však v…
Houby podusíme na tuku a cibulce, osolíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí, když děláme smaženici, raději trochu výrazněji. Vše podusíme (vajíčka do míchanice ovšem…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Do pekáče dáme minimum oleje, na něm rychle kotlety opečeme z obou stran a vyndáme je stranou.Cibule…
Očištěné houby nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a opečeme doměkka. Hotové houby přesypeme do misky a…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Lehká, svěží a plná chutí léta – letní zelná polévka s houbami a bramborem je vhodným jídlem pro teplé dny. Kombinace kysaného zelí, čerstvých lesních hub a nových…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm…
Coquelet jsou mladí kohoutci, staří asi 4-6 týdnů, kteří váží pouze 400-600 gramů. Pro svoji malou velikost se nejčastěji připravují vcelku. V tomto receptu je naplníme…
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, necháme rozehřát,…
Listy zelí vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut. Na másle a kmíně podusíme jemně pokrájené, osolené houby a cibulky. Když jsou měkké, vmícháme je do uvařené rýže…