Zimní polévka s čočkou, kapustou, mrkví a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenSytá a hustá polévka plná zeleniny, hub a zelené čočky vás zaručeně zahřeje. S krajícem chleba poslouží i jako vydatná svačina nebo lehčí oběd. Připravte plný hrnec této…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sytá a hustá polévka plná zeleniny, hub a zelené čočky vás zaručeně zahřeje. S krajícem chleba poslouží i jako vydatná svačina nebo lehčí oběd. Připravte plný hrnec této…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke…
1. Stehna omyjeme a zbavíme kratší kosti a to tak, že je zespodu podél této kosti nařízneme a kost ukroutíme. 2. Cibuli si nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a…
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou…
Zeleninová kapustová polévka, doplněná o čerstvě nasbírané houby a předem uvařenou rýži, úplně svádí k zaboření lžíce do plného talíře. Příprava není náročná časově. Za…
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahnem v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka…
Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však v…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek, především jeho bílou část.Vaříme doměkka a přidáme smetanu.Na…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži.…
Bulgur je vděčnou obilninou pro jeho snadnou přípravu. Výborné bezmasé jídlo připravíte, přidáte-li k něm už jen pár surovin. Se žampiony, lesními houbami a sušenými…
Na sádle nebo másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby, kmín, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor. Asi 5 minut…
Tvrdší, asi 3 dny starý chléb, nakrájíme na malé kostičky, v hrnci zalijeme vývarem, přidáme oloupanou přepůlenou cibuli, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Přivedeme…
Na dno PH dáme olej a drobně pokrájený, dobře vyuzený špek. Na to dáme namočené sušené houby i s houbovou vodou, ve které byly houby namočené, na ně naklepané kotlety,…
Očištěné houby nakrájíme, podusíme doměkka na cibulce, okořeníme pepřem, drceným kmínem, stroužky česneku a osolíme. (Pokud někdo chce použít mražené houby, dala bych je…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme…
Pokrájené houby 10 min.povaříme, scedíme, ochladíme a pomeleme, přidáme k mletému masu. Cibuli nakrájíme (já ji melu s houbami), přidáme vymačkanou housku, vejce, sůl,…