Nastavovaná kaše z hájovny
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.Scedíme je, přidáme polovinu másla, horké mléko a vyšleháme kaši, kterou promícháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.Scedíme je, přidáme polovinu másla, horké mléko a vyšleháme kaši, kterou promícháme s…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme a na lžíci másla podusíme doměkka.Kuřecí prsa nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a maso na…
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova,…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Receptů na bramborový guláš najdete spousty. Tentokrát jsou k bramborám a kvalitním párkům přidané i houby a hotový guláš je zjemněný smetanou. Vyzkoušejte a uvidíte, že…
Křehké kuřecí maso s bohatou chutí aromatických hub, doplněné nudlemi a bohatým výpekem. Tento pokrm je perfektní volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat harmonii masa…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Snadná a rychlá polévka s houbami a vařenými těstovinami je výborná a hotová za pár minut. Zahuštěná je máslovou jíškou a zjemněná mlékem. Za pár korun vykouzlíte v…
Nudle nebo flíčky uvaříme se lžící oleje ve slané vodě podle návodu a přecedíme. Cibuli pokrájíme a orestujeme na sádle z domácího zavařeného masa, přidáme kousky…
Houby si nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, cibuli na tenší proužky,rajčata na malé kousky a česnek nasekáme nožem. Na pánvi rozpálíme olej a proužky cibule…
Bulgur je vděčnou obilninou pro jeho snadnou přípravu. Výborné bezmasé jídlo připravíte, přidáte-li k něm už jen pár surovin. Se žampiony, lesními houbami a sušenými…
Nakrájíme cibulku a jarní cibulku na drobno a smažíme na rozehřátém oleji . Do zlatavě opečené cibulky přidáme pórek a smažíme do změknutí. Poté přidáme listový špenát…
Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…
V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a uděláme růžovou jíšku.Přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme houby…
Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem.Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme očištěné kousky hub, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.Upečené maso nakrájíme na…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Podzimní radost z úlovku hub můžete zúročit při přípravě skvělé polévky. Brambory a mangold je skvěle doplní. Houby, které před vložením do polévky podusíte na tuku…