Zelná polévka strýce Jiřího
Recept ještě nebyl hodnocenSytá a hustá zelná polévka je plná chutí. Najdete v ní hlávkové zelí, pikantní klobásku, lesní houby i chuť divokého koření. Závěrečné zjemnění smetanou všechny chutě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sytá a hustá zelná polévka je plná chutí. Najdete v ní hlávkové zelí, pikantní klobásku, lesní houby i chuť divokého koření. Závěrečné zjemnění smetanou všechny chutě…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji a přidáme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Zasypeme grilovacím kořením a…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je…
Houbové škvarky jsou delikatesou pro všechny nadšené houbaře. S přepuštěným máslem získají lahodnou a křupavou konzistenci. Příprava je snadná a zabere jen pár minut.…
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Houbařská sezona se pomalu blíží a možností jak houby zpracovat je opravdu nespočet. Zavařené houby ve vlastní šťávě využijeme po zbytek roku a využijeme je ve všech…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…
Snadná a rychlá polévka s houbami a vařenými těstovinami je výborná a hotová za pár minut. Zahuštěná je máslovou jíškou a zjemněná mlékem. Za pár korun vykouzlíte v…
Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka…
Uvaříme zeleninový nebo ohřejeme masový, předem vařený vývar. Do velké hluboké pánve dáme olivový olej a zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté necháme rozvonět…
Šťavnatý závitek z vepřového masa, plněný šunkou, sýrem a vejcem si vychutnáme s lahodnou omáčkou, která má díky lesním houbám výraznou chuť. Jako příloha poslouží…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je…
1. Stehna omyjeme a zbavíme kratší kosti a to tak, že je zespodu podél této kosti nařízneme a kost ukroutíme. 2. Cibuli si nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a…
Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby.…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…
Pokud se vám poštěstilo a máte velkou zásobu hub, jednou z nejoblíbenějších metod zpracování je jejich zamražení. Houby nám vydrží v mrazničce i rok a po rozmražení jsou…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Slaninu pozvolna vyškvaříme na suché pánvi, pak přidáme nakrájené houby a trochu másla, osolíme, okřeníme a dusíme cca 5-7 minut, aby se nám odpařila přebytečná tekutina…
Pokud vám štěstí přálo a z lesa jste si přinesli plné košíky hub, může se vám hodit tento recept na skvělou houbovou paštiku. Při přípravě využijete i přebytky paprik.…
Houby si nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, cibuli na tenší proužky,rajčata na malé kousky a česnek nasekáme nožem. Na pánvi rozpálíme olej a proužky cibule…