Divoké srdce

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pokrmy z vnitřností 17 názorů

Suroviny

2 vepřová srdce ( já použila kančí)
pořádnou hrst sušených lesních hub
10 kuliček jalovce
drcený kmín
čerstvý tymián
majoránka
2 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
sůl
olej
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby si předem namočíme do vlažné vody.

  2. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.

  3. V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.

  4. Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.

  5. Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.

  6. Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.

  7. Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoké srdce

1 2

Tématické fráze: kančí srdce kančí srdce recept kančí srdce recepty recept kančí srdce recept na kančí srdce pokrmy ze srdce srdce recept dančí srdce recept danci srdce srdce divočina recept srdce z divočáka.. vepřové srdce s červeným vínem recepty ze srdce kanci srdce na slanině divoke srdce divocina priprava srdce srdce z divočáka srdce z divočáka recepty srdce recepty recepty na srdce z divočiny

Zapomněl/a jsem heslo