

Divoké srdce
Suroviny
- 2 vepřová srdce ( já použila kančí)
- pořádnou hrst sušených lesních hub
- 10 kuliček jalovce
- drcený kmín
- čerstvý tymián
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Houby si předem namočíme do vlažné vody.
Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.
V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.
Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.
Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.
Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.
Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoké srdce
-
varilamyskakasicku:Díky Ivčo, jedla jsem ho prvně, ale budu kupovat asi i vepřová. Moc nám to chutnalo
-
Kančí srdce, no,to musí být úžasné
-
Ještě jednou všem děkuji, jste moc milé
-
Hmm, moje oblíbená divočinka a se srdíčkem
-
Pěkný
-
Vepřová srdíčka máme často a tento receptík se mi moc líbí
+11
Ukládám
-
Krásný receptík,hned bych ochutnala
+1
-
Já vám všem moc děkuji, jsem ráda, že se vám recept líbí
-
týý jo
to je divočina
Anďa řádí..a hezky -
To musí být moc dobré. Budu muset navštívit řezníka a koupit srdíčko
...+1
-
Andrejko, to bude dobrota! Už ukládám. . .
+
-
pekný recept...
-
Super název, super jídlo. Určitě bych nepohrdla
-
mňam,mňak to vypadá náramně
-
Lákavé
+