Divoké srdce

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pokrmy z vnitřností 17 názorů

Suroviny

2 vepřová srdce ( já použila kančí)
pořádnou hrst sušených lesních hub
10 kuliček jalovce
drcený kmín
čerstvý tymián
majoránka
2 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
sůl
olej
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby si předem namočíme do vlažné vody.

  2. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.

  3. V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.

  4. Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.

  5. Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.

  6. Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.

  7. Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoké srdce

1 2

Tématické fráze: kančí srdce kančí srdce recept kančí srdce recepty srdce recept recept kančí srdce recept na kančí srdce pokrmy ze srdce recepty ze srdce dančí srdce recept danci srdce srdce divočina recept srdce z divočáka.. srdce recepty vepřové srdce s červeným vínem kanci srdce na slanině divoke srdce divocina priprava srdce srdce z divočáka srdce z divočáka recepty recepty na srdce z divočiny

Zapomněl/a jsem heslo