Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraška - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 423 kJ /
340 kcal
Bílkoviny17,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,00 g
Tuky4,00 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené3,50 g
–– mononenasycené1,00 g
–– polynenasycené2,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 500 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy54,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Buřtguláš s houbami

Buřtguláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…

Kančí gulášek

Kančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…

Orlická štika podle svaté Anny

Orlická štika podle svaté Anny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme. Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji…

Kroupovka

30 min

Pštros na žampionech

Pštros na žampionech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej…

Polévka z krůtího krku

Polévka z krůtího krku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…

Celozrnné špaldové knedlíky

Celozrnné špaldové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do mísy dáme obě mouky, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 50 ml vlažného mléka, rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme vzejít…

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, posypeme trochu mletou paprikou a kari. Upečeme. Pak dáme upečený květák…

Bramborovo-žampionová polévka

Bramborovo-žampionová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a chvilku restujeme, aby se to krásně rozvonělo. Přidáme…

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kapustu (zelí) rozrežeme na štvrtiny a v osolenej vode obvaríme. Necháme odkvapkať a spolu s údeným mäsom zomelieme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak,…

Brokolicovo - tuňáková omáčka

Brokolicovo - tuňáková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Brokolici obereme na menší růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, ale ne více. Osolíme, a necháme vařit do změknutí. Když je brokolice uvařená…

zuzlicek077

30 min

1 2 3 5