Pečené cuketové placky se sýrem

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

2 cukety (cca 500 g)
2 vejce
150 g tvrdého sýra
1 cibule
4 stroužky česneku
oregano
1 lžíce petrželové natě
pepř
1 lžíce Hrašky na zahušťování
sůl (já nedávám, sýr je slaný dost)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Najprv zapneme rúru a dobre ju vyhrejeme na 190°C.

  2. Cuketu nastrúhame nahrubo, syr najemno, cibuľu nakrájame nadrobno.

  3. K zelenine pridáme oregano, čierne korenie, vajcia, prelisovaný cesnak, Hrašku a sekanú vňať. Dobre premiešame.

  4. Na plech (použiť teflónovú fóliu alebo pečiaci papier) dávame lyžicou zeleninovú zmes a vytvarujeme placky veľkosti a hrúbky fašírok. Ihneď dáme do rúry piecť.

  5. Upečené placky dáme na tanier a ihneď podávame, ale dobré sú aj vychladnuté.

Poznámka

Cukety používame malé, do 25 cm, nie prerastené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené cuketové placky se sýrem

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Drahuška, prerastené cukety sa nehodia, obsahujú príliš veľa vody. Ak by sa použila prerastená cuketa, bolo by treba riadne zahusťovať, a to už by nebolo ono. Ostatne, cukety sa majú zberať a konzumovať mladé, nie prerastené. Také, aké ich kúpite v obchode .
    K tej Hraške, ja na nej "neujíždím", ale nemám rada zahusťovanie múkou ani strúhankou. Varím minimum vecí, ktoré treba zahusťovať. Kým nebola Hraška, podobné veci som dohusťovala detskou krupičkou. Hraška je lepšia. Kto má radšej Solamyl, dá Solamyl.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    PipiDlouhaPuncocha: Áno, môžeš zahustiť podľa svojej chuti čímkoľvek, len dávaj skutočne nevyhnutné množstvo. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    PipiDlouhaPuncocha: Určutě ano;-)Jednu dobu jsem také"ujížděla"na hrašce,ale nyní,když nemám zdroj,tak se vracím ke straému osvědčenému solamylu:-) V tomto rcp 1 lžíce hrašky nehraje žádnou roli:-8
    Co se týká cuket,lze použít i přerostlé,stačí vydlabat vitřek,na chuti to nic nemění.

    Odpovědět

  • PipiDlouhaPuncocha PipiDlouhaPuncocha

    Vypada moc hezky k vyzkouseni <3 Dotaz, kdyz ,bohuzel, nemam hrasku, mohu pouzit treba .... solamyl? Mouku bych rada vynechala...

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo