Sladký jáhelník se šmakounem

anicka123 Kuchařka: anicka123

Doba přípravy: 60 minut 5 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

2 šálky jáhel (cca 330 g)
4 šálky mléka (cca 750 ml)
200 g Šmakounu švestka se skořicí
sušené švestky
5 lžic medu
2 lžíce másla ghee
3 vejce
špetka soli
skořice
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a dobře propláchneme. Potom uvaříte v osoleném mléce (trvá to asi 10 minut). Do horké kaše přidáte máslo.

  2. Po vychladnutí přidáte žloutky utřené s medem, švestky a nastrouhaný šmakoun. Promícháte. Z bílků vyšleháte sníh, zlehka promícháte s kaši a upečete ve vyhřáté troubě na cca 170°C asi 40 minut.

Poznámka

Jedna porce obsahuje : 2168 KJ, B 23g, T 11g, S 80g

Tip : podávat můžete s řeckým jogurtem

No a zde nějaká ta informace, proč jáhly ANO:http://www.celostnimedicina.cz/jahly

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 103 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladký jáhelník se šmakounem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: šmakoun švestka se skořicí recepty šmakoun recepty šmakoun švestka recept recepty se šmakounem zapečené jáhly se smakounem pečení se švestkovým šmakounem šmakoun švestka top recepty švestkový šmakoun recepty recept závin šmakoun svěstka kuskusovy jahelnik recepty ze šmakouna švestky recept se šmakounem recepty ze šmakouna recept šmakoun švestka recepty ze sladkeho šmakouna šmakoun na sladkorecepty smakoun se svestkou recept www celostnimedicina.cz