

Dvoubarevný jahelník plný ořechů
Suroviny 4 porce
- Suroviny na formu o průměru 18 cm:
- 100 g jáhel
- 50 g lískové oříšky
- 50 g lněné semínko
- 50 g slunečnicová semínka
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce kokosového oleje
- 30 g vanilkového cukru
Postup přípravy receptu
Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min).
Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka rozdrtíme, přidáme kakao, kokosový olej a jeden žloutek. Na oslazení jsem použila půl sáčku vanilkového cukru, tedy 10 g. Řiďte se ale raději podle sebe. Ke směsi podle potřeby doléváme vodu, až nám vznikne tužší těsto.
Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme to trouby a předpečeme asi 15 minut.
Uvařené jáhly přemístíme z hrnce do mixéru, přidáme 20 g vanilkového cukru a zbytek vajíček. Vše rozmixujeme na hladký krém a nalijeme na tmavou spodní krustu.
Pečeme v troubě do zpevnění povrchu, poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dvoubarevný jahelník plný ořechů
-
-
-
I mě se líbí
a moc
-
Děkuji všem
-
Krásna vec
Toto vyskúšam, veľmi sa mi to páči
-
tak tohle je dle meho gusta. Jen nevim, co by mi na tu spodni vrstvu rekl partner, ktery orechy v cemkoliv nesnasi...no co, tak mu to proste nereknu
Bodik davam hned a v nejblizsi dobe vyzkousim
-
Taky se mi líbí
-
Vypadá moc hezky