Dvoubarevný jahelník plný ořechů

Suroviny 4 porce

Suroviny na formu o průměru 18 cm:
100 g jáhel
50 g lískové oříšky
50 g lněné semínko
50 g slunečnicová semínka
2 vejce
2 lžíce kakaa
4 lžíce kokosového oleje
30 g vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min).

  2. Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka rozdrtíme, přidáme kakao, kokosový olej a jeden žloutek. Na oslazení jsem použila půl sáčku vanilkového cukru, tedy 10 g. Řiďte se ale raději podle sebe. Ke směsi podle potřeby doléváme vodu, až nám vznikne tužší těsto.

  3. Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme to trouby a předpečeme asi 15 minut.

  4. Uvařené jáhly přemístíme z hrnce do mixéru, přidáme 20 g vanilkového cukru a zbytek vajíček. Vše rozmixujeme na hladký krém a nalijeme na tmavou spodní krustu.

  5. Pečeme v troubě do zpevnění povrchu, poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Komentáře k receptu Dvoubarevný jahelník plný ořechů

Tématické fráze: jahelník jáhelník s houbami mrkvový jahelník jahelník bez cukru recept na jahelník ořechový jahelník kokosový jáhelník banánový jahelník mandlový jáhelník jáhelník s tvarohem jahelnik s kakaem recept jahelník mrkvovy bezlepkový jahelnik ořechové jahelnik recepty plné ořechy luxusní jahelník mrkvový jáhelník bez cukru houbovy jahelnik recept jahelník se švestkami ořechy jahelník ořechový