Mrkvové placičky s bylinkovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tuńáka necháme odkapat a vidličkou roztrháme.Jarní cibulku…
Mrkvu nastrúhame najemno.Tvaroh, mrkvu, jogurt, chren a nahrubo nastrúhané jablko dobre premiešame.Dochutíme soľou, mletým korením a šťavou.
Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dobře promícháme s olejem. Pak přidáme kukuřici, na kostičky nakrájené okurky, na kolečka nakrájenou cibuli a promícháme.Prošleháme…
Kremrole jsou jedním z tradičních dezertů u nás. Křehké těsto se doslova rozpadá na jazyku a doplňuje ho nadýchaná sněhová náplň s malinovou příchutí. O recept na tuto…
Ze všech přísad zpracujeme těsto.Těsto vyválíme a naplníme náplní podle své chuti.Pečeme na 180°C asi 25 min.
Kapustu narežeme na menšie kúsky, prepláchneme vo vode a necháme poriadne otiecť.Šunku a syr narežeme na kocky, pridáme spolu s rozmrazenou kukuricou ku kapuste.Dobre…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
Ať už pečete dort nebo řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který není tak těžký jako klasický máslový. Můžete vyzkoušet rovnou tři nadýchané smetanové krémy…
Změklé máslo utřeme do pěny, nastrouháme do něj nivu, našleháme. Pak přidáme jogurt, nasekanou cibulku, nastrouhaná vajíčka, osolíme, opepříme, důkladně promícháme.
Krásně vláčný koláč z jogurtového těsta, s náplní skládající se z jablek, brusinek a ořechů, příjemně voní po skořici a pomůže vám naladit tu pravou podzimní atmosféru.…
Sýr nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, jogurtem a majonézou.Mažeme na bílé pečivo.
Mouku smícháme s cukrem, mléko s vejci a jogurtem. Pak obojí dohromady smícháme mixérem. Přidáme špetku soli. Smažíme na pár kapkách oleje. Hotové palačinky mažeme…
Kuřecí BBQ křidélka s dipem ze zakysané smetany a jogurtu se skvěle hodí pro různé oslavy a setkání s vašimi blízkými. Křidélka namarinujete den předem a pak už jen…
Začneme marinádou. Do mísy dáme jogurt, prolisujeme česnek, vymačkáme citronovou šťávu, přidáme zázvor, kari, mletou papriku a sůl. Vše dobře promícháme.Kuřecí prsa…
Dorayaki jsou oblíbený sladký pokrm pocházející z Japonska. Skládá se z dvou kulatých lívanců, spojených náplní. Lívance jsou připravované na sucho a bez tuku.…
Připravíme si - dva kastrůlky, jeden cca 1,5 litru a druhý o trochu větší - vhodné skleničky (mně se osvědčily skleničky od Opočenského jogurtu 150 m). Vyjde levněji…
Připravíme si - dva kastrůlky, jeden cca 1,5 litru a druhý o trochu větší - vhodné skleničky (mně se osvědčily skleničky od Opočenského jogurtu 150 m). Vyjde levněji…
Připravíme si - dva kastrůlky, jeden cca 1,5 litru a druhý o trochu větší - vhodné skleničky (mně se osvědčily skleničky od Opočenského jogurtu 150 m). Vyjde levněji…
Sytý salát jen z několika surovin. Brambory, vejce a cottage jsou základem. Připravíte ho během chvilky. Je chutný a voní koprem. Cottage přidá strukturu a i výživově…
Do misky nakrájíme všechny suroviny na tenké půlměsíčky, přidáme všechno koření a majolku i jogurt, vše dodobře promícháme a necháme aspoň hodinku v lednici, podáváme k…
Sýr nastrouháme najemno, přidáme několik lžic bílého jogurtu, jednu až dvě lžíce majolky (nemusí být), rozmáčknutý česnek, přisolíme a přisypeme namleté ořechy. Množství…
Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme…
Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme bílým jogurtem z obou stran. Rozválíme kukuřičné lupínky a řízek v nich obalíme, dále smažíme podle zvyku. Jako přílohu podáváme…