Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající jídlo nemusí být vždy časově náročné. Vyzkoušejte kuřecí paličky marinované v jogurtové marinádě s domácími hranolkami a uvidíte, že se po nich jen zapráší.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vynikající jídlo nemusí být vždy časově náročné. Vyzkoušejte kuřecí paličky marinované v jogurtové marinádě s domácími hranolkami a uvidíte, že se po nich jen zapráší.…
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se…
Tato omáčka nás vždy zachrání, když opravdu nevíme, co k obědu či večeři. Suroviny mámě většinou ve spíži a příloha jako těstoviny to vždy jistí. A navíc máme jistotu,…
Kukuřičné lupínky lehce podrtíme v igelitovém sáčku, v míse smícháme, hořčici, jogurt a česnek. V druhé míse smícháme mouku, sůl, pepř. Omytou a osušenou rybu obalíme v…
Dorayaki jsou oblíbený sladký pokrm pocházející z Japonska. Skládá se z dvou kulatých lívanců, spojených náplní. Lívance jsou připravované na sucho a bez tuku.…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme…
Kapustu narežeme na menšie kúsky, prepláchneme vo vode a necháme poriadne otiecť.Šunku a syr narežeme na kocky, pridáme spolu s rozmrazenou kukuricou ku kapuste.Dobre…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Zkuste vyrobit čerstvou domácí lučinu. Je to snadné a můžete ji dochutit pažitkou, koprem nebo třeba křenem. S čerstvým chlebem je výborná k snídani i ke svačině.…
Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac…
Kuřecí maso umeleme nebo jemně nasekáme, přidat pomazánkové máslo, jogurt, oloupané a nastrouhané jablko, nastrouhanou mrkev a podle potřeby sůl, já přidávám ještě…
Bublanina je nejjednodušší způsob jak upéci bez větší námahy chutný ovocný moučník. Použitím různých druhů ovoce upečeme pokaždé jinou dobrotu. Pokud bublaninu zpestříme…
Kremrole jsou jedním z tradičních dezertů u nás. Křehké těsto se doslova rozpadá na jazyku a doplňuje ho nadýchaná sněhová náplň s malinovou příchutí. O recept na tuto…
Kuřecí plátky, marinované přes noc v jogurtu, jsou dokonale křehké a lahodné díky kari koření. Celou směs stačí zapéct v troubě a ke konci přidat smetanu ke zjemnění a…
Když se nám nechce moučník péct, je tady možnost připravit dobrotu nepečenou. A zde máme na výběr z mnoha možností, zda jako spojovací prvek použít pudink, nebo…
Ve vyváženém a zdravém jídelníčku by se měly pravidelně objevovat luštěniny, které jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu. Nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte tuto…
Ovocná polévka z voňavých švestek, zjemněná skořicí a anýzem, zahřeje i potěší svou neobvyklou chutí. Tento tradiční recept připomene sladké polévky našich babiček a…
Špagety uvaříme v osolené vodě, mrkev očistíme a uvaříme také.Pak špagety slijeme, vychladíme mrkev pokrájíme na nudličky, smícháme s plátky okurek a zálivkou ušlehanou…
Mléko si nalejeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupnů. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou. Necháme stát, dokud mléko neschladne…
Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…
Tím nejlepší doplňkem ke smaženému masu je dobrý bramborový salát. Nemáte-lí po ruce osvědčený recept, vyzkoušejte ten náš. Není nijak složitý na přípravu a k řízkům se…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…