Zapečená růžičková kapusta II
Recept ještě nebyl hodnocenPytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5min /já je nechala nejdříve trochu rozmrznout/, pak scedíme a necháme odkapat. Mezitím si nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5min /já je nechala nejdříve trochu rozmrznout/, pak scedíme a necháme odkapat. Mezitím si nakrájíme…
Kapustičky očistíme a rozpůlíme je, brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. V hrnci smícháme kapustičky, brambory, slaninu a…
Mleté mäso, 1 vajce, prelisovaný cesnak, korenie a soľ dobre premiešame.Do pekáčika dáme na malé kocky nakrájanú slaninu a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme…
1)Cibulku nadrobno nakrájíme a na pánvi orestujeme. Přidáme hlívy a zalijeme smetanou na vaření. 2)Brokolici a kapustu necháme v páře změknout a spolu s hlívou smícháme…
Všechny suroviny nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a 20 minut vaříme.
Kapustičky očistíme, dáme na 3minuty vařit do osolené vody a poté necháme v cedníku okapat. 5-7kapustiček(záleží na velikosti) pak odložíme stranou. Cibuli a česnek…
Sójovú omáčku, olivový olej a med premiešame. Pridáme na kocky narezané tofu, premiešame a necháme postáť.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na…
Na oleji restujeme asi 2 minúty na polkolieska nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky narezané šampiňóny, nasekaný zázvor a cesnak.Pridáme na polovice narezaný ružičkový kel,…
Z uzeného masa a cibule si uvaříme vývar, pak vyndáme a maso použijeme k dalšímu zpracování. Do vývaru dáme malé růžičky brokolice, mrkev na malé kousky, kapustu na…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. V rozpálené pánvi na sádle z obou stran opečeme, vyndáme z pánve a uchováváme v teple. Do výpeku dáme kostičky cibule a…
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce,…
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.Pečeme, dokud kostry nezačnou…
Z umytých kapustiček odřízneme košťálky a sloupneme povadlejší a poškozené lístky. Vybereme 12 malých růžiček a ty odložíme bokem na později. Větší růžičky podélně…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme na polovice narezaný ružičkový kel a na slabom ohni za občasného premiešania restujeme asi 10-15 minút (podľa…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji a povaříme cca 5 minut kapustičky, které jsme zbavili…
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku na prúžky. Opečieme na tom naklepané plátky mäsa, osolíme, okoreníme štipkou čierneho korenia, podlejeme vodou a…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Toto jídlo hraje na talíři všemi barvami a láká k ochutnání. Dušené kousky křehkého vepřového masa podávané s nakrájenou zeleninou provoněnou špekem si oblíbí i ti, kdo…
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou…
Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je…
Masozeleninové grilované špízy s brokolicovým dipem jsou lahodnou pochoutkou, ideální pro letní grilování. Tyto špízy kombinují šťavnaté kousky masa s křupavou zeleninou…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Díky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí…