Polévka z růžičkové kapusty s ovesnými vločkami

Suroviny

400 g růžičkové kapusty
100 g uzené slaniny
1 cibule
4 lžíce ovesných vloček
1 lžíce majoránky
3 stroužky česneku (i více, dle chuti)
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme.

  2. Vložíme na polovice nakrájaný ružičkový kel, vločky, majoránku, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Počítame s tým, že vločky nabobtnajú a polievku zahustia, hlavne, ak trocha postojí. Varíme cca 10-15 minút.

  3. Nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom.

Komentáře k receptu Polévka z růžičkové kapusty s ovesnými vločkami

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes:jednoduchá a moc dobrá polévka, dala jsem místo vody zbylý vývar z uzeného a slaninu už jsem nedala asi jsem nic nezkazila a všem chutnala <3 hezký recept i foto

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Pá: :-O:-D Téééda, ty si šikovná. :yes: Ďakujem za vyskúšanie a pekný komentár. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    je hotovo-uvařeno a je to :yes:, nic jsem nemusela dolévat je to akorát <3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: To by bolo vody málo, treba počítať s tým, že vločky nabobtnajú a zahustia. Dopíšem.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    By mi chutnalo:yes:
    Jen možná pro začínající kuchaře....ja bych zalila vroucí vodou cca 2 cm nad obsah kastrolu...ev. pak ještě dolila dle potřeby

    Odpovědět