Zapečená růžičková kapusta II

eurka Kuchařka: eurka

Doba přípravy: 20 min 2 porce Dietní recepty , Ostatní 12 názorů

Suroviny

1 pytlík růžičkové kapusty mražené
1 pytlík francouzské mražené zeleniny
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky 20% sýra
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5 minut (já je nechala nejdříve trochu rozmrznout), pak scedíme a necháme odkapat.

  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, pak ji orestujeme na menším množství oleje. Až je tak trochu dohněda, tak přidáme rozmrazenou francouzskou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, chvilku restujeme (kdo chce může to zakápnout sojovou omáčkou).

  3. Zapékací misky potřeme trochou oleje, nasypeme tam růžičkové kapusty a zasypeme je orestovanou zeleninu s cibulkou.

  4. Poklademe plátkovým sýrem a dáme do vyhřáté trouby. Zapékáme tak dlouho než se sýr rozteče. Mně to na 180°C trvalo tak 10 minut.

Poznámka

Podáváme s otrubovým toustem a nebo s celozrnným pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená růžičková kapusta II

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    RAZIEL:
    1. Ak je navrchu syr, tak po zapečení to nemôže vyzerať inak.
    2. Mrazená zelenina obsahuje podstatne viac vitamínov a minerálov ako zelenina skladovaná v skladoch dlhé mesiace, ktoré sa plnia plynom, aby tá zelenina vyzerala aj po polroku ako čerstvo vybraná zo zeme.
    3. Zelenina síce chutná aj surová, to je pravda, ale nemožno vždy jesť len surovú zeleninu. Varené jedlo ješ iba mäso?!?
    4. S tým povarením súhlasím. Mrazenú zeleninu nikdy nerozmrazujem ( nič mrazené sa nemá najprv rozmrazovať ), ale používam tak ako je, teda zmrazenú. Orestovať cibuľu pre lepšiu chuť nie je problém. ;-)

    Odpovědět

  • RAZIEL RAZIEL(neregistrovaný)

    Nechci urazit, ale shlédnuto jinýma očima: nevypadá to dobře. jíme i očima a tohle opravdu nevypadá dobře.

    za druhé. všechno mražené.
    Zelenina je jedna z mála věcí která chutná i syrová.
    o to víc je to špatně první zamrazit a pak povařit a pak natlačit HMOTU.

    dal bych 4- ( a to jenom kvuli tomu, že je tam zelenina)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Pajaja Pajaja

    Krásná rychlovka! Zdravé k tomu. Jen ten otrubový toust, to už by bylo na mně moc zdravé, dala bych si to klidně s bramborem. ;-):yes:+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bych mohla;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam:-K

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Francouzskou zeleninu prodávají v Kauflandu (mraženou)Pozor na celer,je alergení,spoustě lidí je po něm těžko a někdo může mít i silné alergení reakce.

    Odpovědět

  • eurka eurka(autorka receptu)

    Jana Pá:
    určitě jakoukoliv zeleninu :) můžeš použít jakoukoliv kde je mrkev, celer, petržel :D jen tahle je nakrájená na proužky ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    kapustu máme rádi, ráda také vařím z růžičkové, která je dnes k dispozici denně (tedy u nás):-O, ale neznám uvedenou zeleninu:-O,:-O, jinak, nemám problém:yes: snad to půjde i z jiné zeleniny:-?;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • monikaK monikaK

    a nebo dva plátky 40%,nééé?;-):-D:-D:-D:yes:
    Mňam!Děláš mi chutě!:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To bych si dala :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: růžičková kapusta recepty zapečená růžičková kapusta růžičková kapusta zapečená růžičková kapusta zapečená růžičková kapusta recepty růžičková kapusta recept růžičková kapusta co obsahuje zapečená růžičková kapusta recept zapečené růžičkové kapusty zapečená kapusta ružičková kapusta a zdraví recept na růžičkovou kapustu mrazena ruzickova kapusta růžičková kapusta dietní recepty růžičková kapusta dietní recept recepty z ružičkové kapusty růžičková kapusta top recepty růžičková kapusta-recepty ruzickova kapusta mrazena co z růžičkové kapusty