Tortilla de patatas
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky. Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky. Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy…
Krkovičku proříznu nožem na několika místech,vložím klobásky a česnek,posolím,okmínuji a posypu grilovacím kořením,vložím do vhodné nádoby s trochou sádla,podleji vodou…
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list.Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.V mléce rozmícháme…
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a…
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví…
Připravíme si křídla, špičky odřízneme a použijeme třeba na vývar do polévky,omyjeme je, osušíme, osolíme a posypeme Adžikou. Alobalu dáme delší kus, potřeme ho olejem,…
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na hodně drobně nakrájenou nebo rozsekanou klobásku, vodu a ostatní suroviny. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr,…
Korpus : V míse rozšleháme 4 vejce, přidáme podmáslí, nakrájenou nebo nastrouhanou uzeninu, sůl a pepř, dle chuti. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku s kypřícím…
Nastrouháme cuketu, sýr, klobásku nakrájíme na menší kousky (pokud dáváte kabanos, můžete taky nastrouhat). Okořeníme dle chuti a vše promícháme s vejcem a moukou. Moc…
Jako první si opláchneme brambory a dáme je vařit i se slupkou v osolené vodě. Uzené maso opláchneme, z obou stran osolíme, opepříme a s lehce nařezanýma klobáskama…
Vykostíme si kuře. Skelet dáme vařit - vývarem roládu podléváme. Plát masa osolíme a opepříme, potřeme povrch hořčicí, poklademe cibuli, okurku, klobásu a vejce. Stočíme…
Z klobás vymačkáme masovou směs, osolíme a opepříme. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, petržel i lístky šalvěje. Vše propracujeme do kompaktní hmoty.Vajíčka, které…
Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet. Játra…
Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme.…
Do jednoho kastrůlku vylijeme čili fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme jen mírně probublat. Přidáme čili a podle chuti sůl a pepř. Do druhého kastrůlku…
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, promícháme s olejem nebo roztopeným máslem, aby se neslepily a necháme vychladnout. Mezitím smícháme mléko nebo smetanu s nahrubo…
Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření a bobkový list.Když je vše uvařené, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou,…
Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Sýry s bílou plísní jsou vděčnou surovinou při přípravě lahodné večeře. S vhodnou přílohou mohou být i hlavním chodem. Tento recept je však přípravou v mikrovnce…
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte…