Vepřová plec plněná,v papiňáku dušená

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60 minut nejméně 6 Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

900 g vepřové plece (vcelku, nejlépe vyšší kus)
250 g hříbků (použila jsem směs z mrazáku)
250 g maďarské klobásy (použila jsem Dunajskou nakrájené na kostičky)
150 g Eidamu (použila jsem 30% nastrouhaného na hrubých slzičkách)
svazek lahůdkové cibulky (5 ks nakrájené na jemné plátky)
1/2 pórku (nakrájeného na tenké kolečka)
1/2 červené papriky (nakrájené na kostičky)
2 stroužky česneku (prolisované)
sůl
mletý pepř
1 lžíce oleje
dále budeme potřebovat
2 lžíce oleje
1 cibuli (větší, nakrájenou nadrobno)
300 ml vývaru
2 stroužky česneku (prolisované)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme rozehřát lžíci oleje, přidáme nakrájenou bílou část lahůdkových cibulek, nakrájenou klobásu a necháme restovat 5minut.

  2. Poté přidáme nakrájené hříbky, malinko podlijeme a 15minut pod pokličkou podusíme.

  3. Necháme vychladit a z vychlazeného odložíme 3lžíce stranou na pozdější využití do šťávy.

  4. Do zbylé směsi vmícháme pórek, papriku, zelenou část lahůdkových cibulek a sýr.

  5. Do očištěného a osušeného masa ostrým, delším nožem vyřízneme kapsu, kterou zlehka vytřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  6. Kapsu naplníme, otvor zajistíme silnějšími párátky a pro jistotu i pro udržení tvaru ještě pořádně utáhneme nití.

  7. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli.

  8. Vložíme maso, do kterého jsme vetřeli trochu soli a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vývarem, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a uvedeme k varu.

  9. Poté plamen ubereme na minimum a maso necháme dusit 55 minut.

  10. Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso vytáhneme. Do šťávy dáme odloženou část náplně, prolisovaný česnek a necháme přejít varem.

  11. Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme se šťávou a rýží. Také můžeme maso tence nakrájet a podávat například jako studenou večeři.

Poznámka

Pokud se nám všechna náplň nevejde do masa, v míse ji promícháme s jedním vejcem, strouhankou, nebo solamylem. Utvoříme karbanátky, které na oleji osmažíme do zlatavé barvy-cca 5minut z každé strany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec plněná,v papiňáku dušená

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Vaše milé komentáře,zájem o recept i hodnocení mě velice potěšily:-*Všem děkuji:-K


    vejma:vývar může být masový, ale i zeleninový s použitím bujónové kostky.Pokud není ani jedno po ruce,vůbec nic se nestane,když to ochutíme jen solí a trochou pepře:-)Ber to,prosím,pouze jako inspiraci;-)Moje babička do všeho dávala na ochucení buď masox,který v těch dobách býval i ve 3/4l kelímku,nebo cikorku na obarvení šťávy:-))Ještě stále žiju:yes:

    Odpovědět

  • vejma vejma

    Je to perfektní, ale jaký vývar, zeleninový nebo masový?:-*:-S

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • hosta hosta

    krásná prezentace- jako vždy:yes:, dost dobrý recept:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    v tomto presladenom obdobi, je recept uplnym pohladenim. vyzera dokonale...:yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Masíčko jak z luxusní restaurace :-p:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vypada to vyborne :)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

  • savlinka savlinka

    WOU LUXUSNÍ:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová plec v papiňáku vepřové maso v papiňáku vepřová plec dušené vepřové plecko dušené vepřové maso na šťávu nadívané plecko nadívaná vepřová plec vepřová plec recepty vepřove v papiňáku nadívané vepřové plecko dušená vepřová plec recepty vepřové plecko v papiňáku veprova smes v papinaku plněná vepřová plec vepřové maso recepty v papínáku plecko v papináku recepty veprova plec z v papiňáku veprove plecko vepřove dušene plecko na zelenině vepřové maso na zelenině v papiňáku