Chalupářský pekáček
V tomto dobrém pokrmu si vychutnáme šťavnaté maso, pestrou směs zeleniny a klobásku. Vše připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Podáváme posypané čerstvými bylinkami s vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 811 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,39 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka. Vše dáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Krok 2: Podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a za občasného promíchání pečeme asi hodinu.
Krok 3: Mezitím opláchneme a očistíme zeleninu. Lilek nakrájíme na plátky, posypeme solí a zatím odložíme.
Krok 4: Mladou cuketu nemusíme loupat, jen nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku na proužky.
Krok 5: Nasolený lilek po chvíli pustí hořkou šťávu. Opláchneme ho pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem.
Krok 6: Jakmile je maso měkké, vmícháme do pekáče připravenou zeleninu, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dál pečeme, až zelenina změkne a sýr zezlátne.
Krok 7: Podáváme posypané nasekanými bylinkami s vařenými bramborami nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 15. 8. 2024 16:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Moje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Nejnovější recepty
Smetanový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 16 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 18 hodinami
Jablečný chlebíček s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Mátový sirup s citrony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Houbové placky: Na křupavé a nadýchané placičky je důležité dodržet správný poměr hub a těstíčka. Hotové jsou za chvíli
Linecký koláč s jablky: Křehké těsto v kombinaci se šťavnatou jablečnou náplní je krásně vláčné a voní vanilkou
Martin s Vlastíkem opustili kancelář a počítač a vrhli se na moravské speciality: Jejich výrobky teď sbírají ocenění i ve světě
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 26 minutami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 13 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 13 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 15 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 16 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
80Katerina.M před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Dogys před 18 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
klobása,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
lilek,
rajče,
sýr eidam,
petrželka,
tymián
Komentáře