Houstičky od babičky

Vigon Kuchařka:

Slané pečivo 21 názorů

Přidat další fotografii
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

500 g hladké mouky
500 g celozrnná pšeničná mouka (nebo žitná, špaldová)
Hera celá
84 g droždí
0.5 l mléka
2 vejce
ještě 1 vejce na potření
1 lžíce soli
Kmín
sezam
slunečnicová semínka
tykvová semena
Cukr (na kvásek)
- nebo všeho půl...na zkoušku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. kvásek: vlažné mléko, cukr, kvasnice

  2. smíchat s ostatním

  3. nechat kynout cca 30 min

  4. zašmodrchat housky

  5. na vymazaný plech pokládat dál od sebe

  6. péct dozlatova ve vyhřáté troubě

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houstičky od babičky

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    na kolik troubu a jak dlouho pect?

    Odpovědět

  • Andrejka371 Andrejka371

    :yes: Houstičky jsou super, dělala jsem těsto v domácí pekárně bylo krasně nakynuté a parádní. Mňamka :-):-):yes:

    Odpovědět

  • ... ...(neregistrovaný)

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Moje děti domácí houstičky milují! A tento recept zvládají spolu se mnou perfektně :-) Moc chválím :yes::yes:

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Recept vypadá velmi zajímavě;-) Hned zítra se do nich pustím, když jsou ty prázdniny :-)

    Odpovědět

  • bjabjakuk bjabjakuk(neregistrovaný)

    Ty jsou dokonalé :-)) mňam mňam! Povedly se hned na poprvé a celá rodina se oblizuje:-* :yes:www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • sharon sharon(neregistrovaný)

    hned zítra na ně jdu....:yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda

    smím se zeptat, kolik housek uděláš z kila mouky. Není jich moc? jinak :yes:

    Odpovědět

  • matysek matysek(neregistrovaný)

    včera jsem je pekla jsou užasný :-p posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • čiko roko čiko roko(neregistrovaný)

    naše babička je peče přesně podle tveho receptu a je to parada:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vigon Vigon(autor receptu)

    ..pravda, s tou solí..to mi nedošlo..:-8

    Odpovědět

  • Vigon Vigon(autor receptu)

    Dvě kostky jsou proto, aby vyskočilo těsto..jak říkala babička

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Špagetko, to droždí je určitě dobře. Já mam recept na Moravské koláče a tam se také dávám na 1 kg mouky dvě kostičky droždí a těsto je pěkné. J. Jinak :yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    jak říkám a píšu, neumím;-(, ale chválím:yes::-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Spíš upravila info o soli - nešetřit - ten, kdo nemá dost zkušeností, nebude vědět, kolik jí má dát...;-) Na kilo mouky jí dávám maximálně 4 rovné lžičky.
    Fotečka moc hezká:yes::-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo