Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Recept ještě nebyl hodnocenVáclav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Stejně jako koprová omáčka, má i koprová polévka své příznivce a odpůrce. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná.…
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Oblíbenou kratochvílí mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme. Základem je…
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Na první pohled může zelí vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy něco…
Vynikající pohoštění, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni, ale i milovníci masa. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti a výborně se k nim hodí…
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem,…
Jednoduchá a úsporná kmínová polévka vás krásně zahřeje a překvapí svou jemnou chutí. Možná si ji pamatujete ze školní jídelny, ta domácí je ovšem mnohem lepší.
Upéct chleba, že je věda? Nikoliv. Pečení domácího chleba se opět vrací do našich kuchyní, neboť si jej připravíte, kdy chcete a jaký chcete. Máte rádi méně kmínu, více…
Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou…
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty,…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která…
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha pamětníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Ve studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka s vývarem z uzené kosti a kousky uzeného masa je zjemněná zakysanou…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Špagety jsou oblíbené po celém světě. Připravit k nim poctivou boloňskou omáčku zabere hodně času, proto šikovné hospodyňky vytvořily tuto rychlejší alternativu.…
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme…
Ohlásila se nečekaná návštěva a nemáte co dát na stůl? Zkuste tyto rychlé a oblíbené tyčinky, ke kterým můžete podávat lahodný dip, ale skvěle chutnají i samotné.…