Krůtí játra ve slanině na černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a…
Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír…
1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku,…
Kapustu zlejeme,jablká ošúpeme,nastrúhame,dochutíme chrenom,práškovým cukrom,rascou.Prípadne dolejeme trochu šťavy
Ovesné vločky namočíme do vody přes noc. Druhý den svaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme 15min v páře, poté pokrájíme na…
V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček…
Fazole si přes noc namočíme, slijeme vodu a uvaříme. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kusy a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme nové koření, bobkový list,…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v…
Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v…
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, lilek a ředkvičky na kousky. Na zvoleném tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme rozvonět i kmín. Vsypeme lilek a ředkvičky, osolíme a…
Změklé máslo smícháme s rozetřeným česnekem a libečkem. Rybí filé potřeme bylinkovým máslem, solí, pepřem a necháme 15 minut odležet. Na pánvi s olejem maso zprudka…
Do vody dáme nakrájený po'rek, kmín, sůl a vaříme, pak zahustíme trochou zásmažky. V kastrolku si orestujeme cibulku a pak dáme rozdrobené droždí(kostku) a necháme…
Pohanku propláchneme a namočíme minimálně na čtyři hodiny do vody. Až nabobtná, pak na sítku opět několikrát propláchneme.V míse smícháme sypké suroviny (mouku, sůl,…
Žampiony nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti, pórek na půlkolečka.V pánvičce rozpálíme olivový olej, chvilku na něm orestujeme pórek, přidáme žampiony,…
Do mísy si dáme mléko v pokojové teplotě, vejce, přeložíme okapané zelí, osolíme, přidáme hladkou mouku, nadrobíme droždí a vše opepříme čerstvým pepřem a řádně…
Hlívu nakrájíme na malé kousky (tvrdé části necháme do polévky). Lžičku sádla rozpustíme a hlívu společně s kmínem restujeme 5-6 minut. Odstavíme a necháme vychladnout…
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a…
Do rozpáleného oleje dáme 1/2 KL kmínu, hladkou mouku, 1/2 minutky zamícháme, přisypeme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, necháme chvilku zarestovat, aby hezky…
Maso pokrájíme na kostky a dáme do velké mísy, do které přidáme zbytek pokrájených surovin. Nakrájíme cibuli na měsíčky, buřty na kolečka, špek na kostky a rajčátka…
1/Nejdrive si pripravime nadivku do kurete. Nameleme si jatra na masovem strojku, (nebo jednu jatrovku/ pridame mlete maso, vymackane housky, strouhany uzeny syr,…
Baranie (skopové) mäso som umyla, osušila a pripravila som nálev. Do hlbšej rajnice som dala zovrieť vodu, pridala som všetky koreniny a chvíľku povarila. Keď voda…
Candáta očistíme, vykucháme, po délce překrojíme na dvě poloviny a zbavíme páteře. Nakrájíme na porce, do kterých uděláme zářezy, aby se candát při pečení nezkroutil.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská delikatesa ze zbytků? Tajemství Hortobáďských palačinek tkví v omáčce!
Holka u plotny radí: Jednoduchá vajíčková pomazánka s medvědím česnekem přivolá jaro a hodí se i k večeři
Jak poznat kvalitní burčák a nekupovat patoky šizené vodou? Vinař David Šťastný radí, čeho si všímat