

Pečené mlíčí
Suroviny
- 300 g mlíčí (z kapra)
- 1 cibule
- olej
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
Očištěné a osušené mlíčí pokrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme, okmínujeme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme olejem a promícháme.
Pečeme v troubě asi 20–25 minut. Během pečení občas promícháme. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Myslivec a rybář v kuchyni.
Autor – Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.
Jak to chutná? Ochutnávači nepoznali, že jedí mlíčí. Domnívali se, že jedí mozeček.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené mlíčí
-
-
tohle dělává můj bratranec-rybář,dávám bodík...
-
cathleen - jen doufám, že známí se nenechají rybími recepty inspirovat, to bych měl s výslužkou utrum
-
Jiri V.:
tak to máš opravdu dobré
Já takhle dostávám od jedné větve naší rodiny kapří hlavy a dávám jim pak část kapří polévky, kterou oni nevaří, ale chutná jim.
-
Tak to mám, pokud jde o mlíčí z kapra, kliku.
Sousedé a známí za mnou chodí, abych jim rybu zabil a naporcoval.
Vnitřnosti a hlavy většinou nechtějí. Tak mám výslužku. -
jen to mlíčí kdyby bylo snad se poštěstí před vánocema
-
vypadá to velice dobře, mlíčí děláme smažené v trojobalu, to je taky ńamka
-
Jenom kdyby bylo..... Vždycky se mi povede koupit jikrnačku, a za mlíčí chtějí ti vydřiduši 150 korun!!
-
mlíčí jako řízek jsem jedla,ale toto může být taky výborné
-
budou vánoce, už se těším...
-
Kde sehnat mlíčí
To je tady u nás i o Vánocích úzkoprofilové zboží,asi jako ten mozeček,který máme také moc rádi
Určitě to bude bezva mňamka
+4
-
Vždycky chci i mlíčí a občas se na mě prodejce kouká jak... tak jdu ke konkurenci
-
Znám a dělám, jen místo oleje dávám máslo a kromě mlíčí dávám i ostatní vnitřnosti