Kuřecí"segedín"z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 30 minut 4 porce Pro začátečníky 17 názorů

Suroviny

600 g kuřecích stehenních řízků
670 g kysaného zelí
250 g smetany na šlehání
2 dcl bílého vína
2 pl hladké mouky
3 pl sladké mleté papriky
1 kl drceného kmínu
2 pl oleje
2 větší cibule
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky.

  2. Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 2minuty osmažit. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout. Zasypeme kmínem, paprikou a 1minutu restujeme. Přidáme zelí, víno podlijeme 3 dl horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.

  4. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 8 minut.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Segedínských gulášů je tady hodně. Přidávám zde svou verzi, která je rychlá a také chutná. Používám kuřecí stehna, která si vykostím, ale pro začínající kuchařinky bude v začátcích lepší zakoupit si už vykostěné plátky.Přijde to sice o nějakou tu korunu navíc, ale lepší než vykosťovák v ruce.Pokud budete zelí proplachovat, vodu nevylévejte, dá se upotřebit do pikantnější kyselejší polévky, nebo ji lupnout pro zdravíčko.

Já jsem na přílohu dělala hrníčkový knedlík v mikrovlnce, na který přidávám odkaz.http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí"segedín"z papiňáku

  • Ivvettaa Ivvettaa

    vypadá lákavě :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jéé čokoládko:-))vidím od Tebe další komentík:-DJsem moc ráda,že chutnalo:yes:S krůtím musel být gulášek také moc príma:-pa je fakt,že se musí dělat o trošku dýl:-)
    Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji:-KMoc jsi mě potěšila,že jsi podle mého rcp uvařila,děkuji:-*:-K:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Anna Kocikova:Už to máš i zdokumentováno;-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    chocolate::-))Jestli je Ti v hrnci syčí to,co si myslím:-D:-Dtak doufám,že bude chutnat;-);-):-)):-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Přidávám foto, poděkování a bodík.
    Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Anna Kocikova:Hádej, co mi syčí v tlakáči:-D??

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    U nás doma se mu říká "székely gulyás". Naprosto bezkonkurenční dobrota. Jedla bych ho do úplného přejedení. Maso použiju "co dům dal", kuřečí řízky jsou možné. Jediné, co tam přidávám navíc, je malý rajský protlak, ale on to každý dělá tak, jak to má rád. Obrázek vzbuzuje v člověku pocit, že by si šel hned naservírovat velkou porci. Gratulace :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za komentáře,názory i další nápady a návody děkuji:-):-K
    OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo:-Oa do dnešní doby jsem se nenaučila vykostit kuře na roládu:-8tak to řeším tak,že vykostím právě tady tyto uvedené kuřecí stehna,rozklepu,rozložím na vepřovou blánu(bránici)a postupuji jako u rolády vcelku.Pak v bláně zabalím,upeču a je to taky OK;-)Do tohoto"segedínu"přidávám kostky obyčejné slaniny,nebo angl.slaniny,ale tentokrát byla lednička vyjezená:-8:-DS tou 30% smatanou je to také tučné dost:yes:
    NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela:-8a po vypití vody,kterou mám moc ráda nebudu u rcp líčit závěrečný děj:-O:-D:-DNedochucuji cukrem,sladší vínko Pálava je moc príma:-p
    Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout:-)Po tom drůbežím to chce na chvilku zase přesedlat na prasátko;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    ;-) Zelí je lepší neproplachovat, i když je hodně kyselé - stačí lák z něj dobře vymačkat (pak vypít), zelí podlít vodou a dochutit podle potřeby:
    http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
    :-p a segedín mám ráda z čehokoliv.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)taky vždy dělávám jen z vepřového:-Kproč nezkusit něco jinéh člověk se celý život učí:yes::yes:+7

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

  • OTA OTA(neregistrovaný)

    Segedín mám odzkoušený s klobásou nebo špekáčky. Chuťově výborné. Kuřecí maso je "bez chuti a bez zápachu" a proto to skutečně chce trochu "omasit".
    Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no, já osobně bych tam přihodila pár kostiček libového bůčku:-8:-D:-D, ale jinak.. gut, Ann:yes::yes::-p;-)
    krásné obrázky:-K:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělala už jsem z kuřecího pouze pro sebe několikrát.;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji;-):-K:-K
    Bibinko v poslední době je u nás bůček i plecko hodně nehezké:no:tak vykostím stehna,která jsou stále v mražáku a mám vystaráno:-)Přidávám i obyčejný špek cca 150g a restuji ho společně s cibulí,ale tentokrát nebyl ani kousínek:-O:-8:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedín z papińáku segedínský guláš v papiňáku segedin z kuřeciho masa segedín z kuřecího segedín v tlakáči jak dochutit segedin segetin v papinaku segedin z kurete kuřecí segedýn segedin s klobásou kuřecí segedínský guláš segedínský guláš z papiňáku segedin s kureciho masa jak ochutit segedín čím dochutit segedín segedin kureci maso segedyn v papinaku kuřecí segenín segedin segenín v papináku