Krkovice pečená na bramborech
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Lahodná, krémová omáčka z dýně hokaido je v tomto receptu zjemněná smetanou a dochucená kořením. Výborně doplní například těstoviny, nebo ji můžete použít k přípravě…
Způsobů jak připravit kuřecí maso existuje opravdu mnoho. Vyzkoušejte tuto jednoduchou úpravu s medovo-hořčičnou omáčkou, dochucenou aromatickým koprem. Šťouchané…
Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku…
Placky z cukety můžete připravit jako plnohodnotný pokrm k obědu i večeři. Nastrouhaná cuketa, spojená s vejcem, kořením a moukou, vytváří syté, vláčné těsto, které po…
Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750…
Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme a po obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme v pánvi na sádle (kdo chce dá…
S létem také přichází ruku v ruce bohatá úroda cuket a my hledáme inspiraci, jak tuto zeleninu zpracovat, na každém rohu. Cuketový nákyp se sýrem a mrkví je chutný a…
Vychutnejte si zdravý a lahodný pokrm s lososem a zeleninou, připravený v parním hrnci. Takováto úprava zachovává všechny živiny a přirozené chutě surovin. Recept je…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Plátky krkovičky naložíme alespoň na 2 hodiny (nejlépe na 24 hod) spolu s nastrouhaným česnekem, cibulí, adžikou, sladkou a pálivou paprikou, steakovým kořením a sójovou…
Sádlo nařežeme na 20*10 cm. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5…
Vepřové plátky osolíme, okořeníme a dáme na dno pekáčku. Zeleninu nakrájíme na nudličky a naklademe na maso. Zalijeme naloženými kapiemi i s lákem. Podlijeme cca 1…
Rýžové nudle s restovaným krůtím masem, olivami a sušenými rajčaty jsou jednoduchým, ale chuťově výrazným pokrmem. Koření adžika a olej ze sušených rajčat mu dodávají…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Tyto kuličky jsou výborný tip na pohoštění. Můžeme přidat šunku, slaninku, tvrdý sýr, nasekanou petrželku, nebo kousek pórku. Jsou skvělé k vínu nebo pivu. Místo…
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli,…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…
Pokud patříte mezi milovníky vegetariánských jídel, tenhle recept se vám jistě bude líbit. Bramborové knedlíky z celozrnné jsou naplněné vynikající zeleninovou směsí a…
Rychlá zeleninová směs může zasytit i bez masa. Výživnost pokrmu zajišťuje kombinace oblíbené luštěniny cizrny s cuketou, kořenovou zeleninou a houbami. Dochucení celého…