Jelení guláš podle Jirky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.Na…
Fazolový guláš s klobásou a masem je snadný a rychlý na přípravu. Pokrm příjemně zahřeje, zasytí a tak si ho nejlépe vychutnáme samotný, nebo s krajícem čerstvého chleba…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.Přidáme nakrájenou kližku, sůl, pepř, kmín a orestujeme. Dále přidáme ostatní koření, prolisovaný česnek, protlak a stálého míchání…
Postup je velmi jednoduchý. Do připraveného pekáče dám nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, maso, koření, solamyl. Vše pořádně promíchám.V horké vodě si rozpustím…
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.Potom přisypeme gulášové…
Brambory a klobásu nakrájíme na menší kostky, cibuli na jemno. Mrkev a petržel necháme v celku. Do většího hrnce s vodou dáme vařit fazole, mrkev, petržel, masox a nové…
Hlávkové zelí nakrouháme, pečlivě opláchneme, dáme do hrnce s vodou (vody asi do půlky), osolíme a necháme vařit, než bude měkké.Kuřecí stehna opláchneme, okořeníme a…
Na sádle orestujeme cibuli dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Pak přidáme…
Na oleji si osmažíme dozlatova cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso, až se zatáhne zasypeme červenou paprikou a gulášovým kořením, osolíme, chvíli podusíme ,…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.Ve větším kastrolu na sádle zprudka…
- V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo…
Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno, maso na kostky 2x2 cm, přidáme vše ostatní, dobře promícháme, nakonec rozdrobíme masox a zalejeme vodou. Přikryjeme pokličkou,…
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku a pořádně promícháme. Až bude cibulka zlatavá, vyndáme ji z pánve stranou a v tom samém oleji osmahneme na…
Dršťky propereme se solí a dáme vařit spolu s bobkovým listen, novým kořením, masoxem a celým pepřem. Vařím v papiňáku, takže cca 20 minut. Poté je znovu vypereme a celé…
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.Přidáme očištěná srdíčka, koření a bylinky.Orestujeme, zaprášíme moukou, po chvíli podlijeme vývarem, přidáme houby a…
Zpěníme cibulku a do ní přidáme nakrájený salám. Počkáme, až se všechno osmahne. Poté přidáme červenou papriku, gulášové koření, majoránku a prohřejeme. Přidáme vývar,…
Fazole namočené přes noc uvaříme v osolené voděNa oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kečup, majoránku, prolisovaný česnek, gulášové koření,…
Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme. Pak přidáme gulášové koření, česnek a…
Připravíme si kastrol, který může přijít do trouby. Do něho dáme nakrájené okořeněné maso a nakrájenou cibuli na kostičky. Zalijeme 2 hrnky vývaru, přikryjeme pokličkou…
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na širší proužky. Vejce později uvaříme natvrdo,…
Přidáno před 35 minutami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na polévku pho, zelný závin i parádní kynutý koláč!
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili
Nejlepší dortový korpus: Poradíme vám, jak postupovat, aby se vždycky povedl na jedničku!