Grilovaná líčka
Recept ještě nebyl hodnocenJemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…
Utopenci jsou připomenutím slávy českých hospůdek a dobrot zde podávaných. Kvalitní, dobře proleželý špekáček s cibulí, okurkou a feferonkou, vytažený ze sladkokyselého…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…
Večer namočíme sušené houby, řádnou hrst (nebo dvě) a necháme do rána. Osmažíme v hrnci střední cibuli do zlatova na sádle, posypeme hladkou moukou. Za stálého míchání…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Nálev svaříme sladkokyselý, podle některého oblíbeného receptu (třeba jako na okurky). Pokud máme, použijeme bílý ocet (není podmínkou) nebo zředěnou octovou tresť, aby…
Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené…
Kuličky nového koření v hmoždíři rozdrtíme, vložíme do hlubší misky a spolu s rozmarýnem smícháme všechny ingredience na marinádu dohromady.Maso odblaníme a nakrájíme na…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, vložíme koření, přidáme rajský protlak a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a přivedeme k varu.Mleté maso ochutíme solí a…
Kuličky: Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme trochou vody, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,…
Na dno pomalého hrnce dáme halali, citron, na větší kusy nakrájenou zeleninu a koření, které jsme předem dali do vajíčka na louhování sypaného čaje.Kližku opláchneme,…
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny …
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Šťavnatý vepřový bůček, plněný aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, se při pečení promění v lahodnou roládu s křupavou kůrkou. Toto jídlo se skvěle hodí na…
Možnost nakoupit jen žádanou část drobů je výhoda, pokud si chcete doma připravit jejich lahůdkovou úpravu. Zkuste kuřecí žaludky podle tohoto receptu. Měkké a dobře…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa, vůni ji dodá česnek i libeček.…
Pokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Houbové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý…