Králičí v jednom pekáčku

Jiné maso Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 4 názory

Jiné maso Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 4 názory

Suroviny 2-3 porce

králičí plec s hrudí pro 2-3 osoby
4 střední brambory
1/2 mražené zeleniny "pod svíčkovou"
1 větší šalotka
2 bobkové listy
nasekaný tymián (může být sušený)
nasekaná majoránka (může být sušená)
nové koření
mletý koriandr
sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
hrnek vývaru na podlévání
olivový olej na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a bylinkami. Navrch rozložíme králičí maso a vše přelijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici.

  2. Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 35-40 minut. Sundáme alobal, podlijeme výpekem, případně přidáme další trochu vývaru a dopečeme dozlatova a doměkka. 

Komentáře k receptu Králičí v jednom pekáčku

  • casino casino

    Eja57:
    Už chápu:-K
    Já reagoval patrně až po úpravě...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    No je to jasně králičí hnátička...autorka nekomunikuje nikdy, tak snad to naše milé moderátorky v surovinách opraví....jejda už se stalo koukám:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    No, podle kosti to noha z kuřete nejspíše nebude, že:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Králík x kuře:-?:-?:-?

    Odpovědět