

Králičí v jednom pekáčku
Suroviny 2-3 porce
- králičí plec s hrudí pro 2-3 osoby
- 4 střední brambory
- 1/2 mražené zeleniny "pod svíčkovou"
- 1 větší šalotka
- 2 bobkové listy
- nasekaný tymián (může být sušený)
- nasekaná majoránka (může být sušená)
- nové koření
- mletý koriandr
- sůl
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- hrnek vývaru na podlévání
- olivový olej na vytření pekáčku
Postup přípravy receptu
Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a bylinkami. Navrch rozložíme králičí maso a vše přelijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici.
Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 35-40 minut. Sundáme alobal, podlijeme výpekem, případně přidáme další trochu vývaru a dopečeme dozlatova a doměkka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí v jednom pekáčku
-
Eja57:
Už chápu
Já reagoval patrně až po úpravě... -
No je to jasně králičí hnátička...autorka nekomunikuje nikdy, tak snad to naše milé moderátorky v surovinách opraví....jejda už se stalo koukám
-
Eja57:
No, podle kosti to noha z kuřete nejspíše nebude, že -
Králík x kuře