Bok na smetaně

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 2,5 hod 6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

900 g vepřového boku
50 g másla
kůra z jednoho citrónu
5 kuliček nového koření
1 cibule
10 kuliček barevného pepře
1 lžička mleté papriky sladké
1 polévková lžíce hladké mouky
700 ml sladké smetany
500 ml acidofilního mléka
citronová šťáva
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.

  2. Do kastrolu dáme máslo, nakrájenou cibuli, nové koření, pepř a citronovou kůru. Necháme zpěnit, poté přidáme sladkou papriku, opět necháme krátce zapěnit (pozor na zhořknutí). Základ zalijeme cca 8 dl vývaru. Mírně provaříme.

  3. Do smetany zašleháme mouku a vlijeme do kastrolu. Mícháme do zhoustnutí a povaříme cca 20 minut. Za stálého míchání pomalu přiléváme odražené acidofilní mléko.

  4. Omáčku přecedíme. Dochucujeme citronovou šťávou a solí.
    Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bok na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.