Bok na smetaně

Vepřové maso Doba přípravy: 2,5 hod 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2,5 hod 0 názorů

Suroviny 6 porcí

900 g vepřového boku
50 g másla
kůra z jednoho citrónu
5 kuliček nového koření
1 cibule
10 kuliček barevného pepře
1 lžička mleté papriky sladké
1 polévková lžíce hladké mouky
700 ml sladké smetany
500 ml acidofilního mléka
citronová šťáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.

  2. Do kastrolu dáme máslo, nakrájenou cibuli, nové koření, pepř a citronovou kůru. Necháme zpěnit, poté přidáme sladkou papriku, opět necháme krátce zapěnit (pozor na zhořknutí). Základ zalijeme cca 8 dl vývaru. Mírně provaříme.

  3. Do smetany zašleháme mouku a vlijeme do kastrolu. Mícháme do zhoustnutí a povaříme cca 20 minut. Za stálého míchání pomalu přiléváme odražené acidofilní mléko.

  4. Omáčku přecedíme. Dochucujeme citronovou šťávou a solí.
    Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.

Komentáře k receptu Bok na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.