

Zelňačka (bez tuku)
Suroviny 5 porcí
- 300 g libové vepřové plece
- 300 g kysaného zelí
- 1 cibule
- sůl
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme zelí, koření a nakrájenou cibuli.
Uvaříme v cca 2 l vody do měkka.
Pokud se z masa vyvařilo větší množství tuku, tak ho odstraníme.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá a odlehčená varianta zelňačky. Někdy přidávám i na kostičky nakrájené brambory. https://varimebeztuku.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelňačka (bez tuku)
-
Lenunka: Kromě česneku by to v souladu bylo.
-
zelňačka je nejlepší s uzeným, v tomhle případě bych použila třeba uzená krůtí nebo kuřecí prsa, přijde mi to i dietnější než vepřová plec, a dala bych tam nějaké koření - česnek, sladkou papriku, pepř, ale nevím, jak moc je to v souladu s touhle dietou
-
casino: Nějak nám lépe chutná bez brambor, ale někdy je tam taky dávám
-
Přemýšlím, kolik asi mají brambory tuku, když jste je v případě zelňačky zavrhla
Ááá nééébo nemáte rádi brambory?