

Polévka Nociárovka
Suroviny 4 porce
- 4 větší oloupané brambory
- 250 g libového uzeného masa
- 5 kuliček celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžička vegety
- 250 g sterilovaných bílých fazolí
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 lžíce octa
- 100 g špeku (nebo anglické slaniny)
- 1 oloupaná cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 250 ml mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 - 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- čerstvé bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu
Brambory a maso nakrájejte na kostky. Vše vložte do hrnce. Vsypejte celý pepř, nové koření, bobkový list a vegetu. Zalijte asi 1000 ml vody a uvařte do poloměkka.
Přidejte scezené fazole, rozetřený česnek, sůl i ocet. Na mírném ohni dovařte.
Špek či slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte na pánvi. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a mletou papriku. Za stálého míchání osmahněte a přidejte do polévky.
Mléko rozšlehejte se smetanou i moukou. Polévku zahustěte a ještě chvíli povařte. Dochuťte ji kečupem, hořčicí a solí. Ozdobte bylinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka Nociárovka
-
Polévku dochutit kečupem a hořčicí
No tak to bude šmak
-
Po pridani kysaneho zeli a ubrani mleka,by to mohl byt neco jako"vyprostovak". Ovsem nejlepsi jsou tam ty cerstve bylinky, to me tedy rozesmalo.
-
Bibinka:Krásná
taky bych ji prubla
-
TÉDA tu bych si hned dala
-
Já osobně jsem polévkový, ale tohle -nevím.Ingrediencí tam je hafo, já radši jednodušší, ale tím nechci říci, že je špatná.Neochutnal jsem, proto soudím opatrně.
-
700413, této polévky jsem se bála, ale zároveň mě lákala, dnes jsem jí udělala na zítra a už teď lituji, že jsem jí neudělala víc, je opravdu výborná, zajímavá se silným vývarem a všechno se v ní kráně snoubí ku prospěchu chuti, což jsem nečekala, nejvíc jsem se bála té hořtice, ale dala jsem jí(zas by momly některé dámy říct, že v ní není)
Dávám ti 4.bod. a fotky
-
BILKOVAI: Neodsuzuji, jen se divím, takovou kombinaci neznám.
-
No kečup, hořčice mi tam taky moc nesedí, ale nevyzkoušela jsem a možná bych byla překvapená,nebudu soudit předem, ale uzené, mléko, smetana, fazole je úplně normální kombinace a moc dobrá.Na tom mi nepříjde nic divného
http://www.toprecepty.cz/recept/17067-babiccina-fa...
-
magdalenka: jak říkala moje babička - proti gustu žádný dišputát. Jen si nedovedu představit polévku s uzeným a do toho mléko a smetanu. Konzerva fazolí mi tam vadí ze všeho nejméně - když nebudu líná, fazole si uvařím.
-
Nadja: ani môj štýl to nie je (Vegeta, kečup, horčica, ocot, konzerva) ale niekomu to môže chutiť.
-
BILKOVAI:Ivetko, na to samé jsem se chtěla zeptat i já
Možná, že je to příjmení autorky receptu
-
Na mne je to trochu moc ingrediencí - asi bych z toho měla polévky dvě - kulajdu a fazolačku a ještě by mi zbyla hořčice.
Vůbec si nedokážu představit výslednou chuť. -
Taky se mi recept líbí. Věřím, že nebude dlouho bez fotky
Jo a proč Nociárovka?
-
polévka bude určitě moc dobrá, dle super ingrediencí, uložila jsem si